TUPEU. Doctorul reşițean care a luat sute de şpăgi atacă procurorii DNA!

Sebastian Telbis refuză să recunoască faptul că a luat mită de la sute de cărăşeni pentru a-i pensiona fraudulos, în ciuda filmărilor făcute de DNA în biroul său şi al declaraţiilor incriminatoare ale martorilor.

Prins în flagrant în timp de primea mită de la un pădurar, Sebastian Telbis, medicul specialist în cadrul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin – Compartimentul de Expertiză Medicală Reșița, a încercat să scape de procesul de la Tribunalul Caraş-Severin în care răspunde pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În 12 iunie, magistraţii cărăşeni au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de DNA, aşa cum cere noul Cod Penal, şi în consecinţă au dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Iova Moza, Sebastian Telbis şi Iosif Secăşan, fostul senator al României acuzat de complicitate la dare şi luare de mită. Telbis a contestat însă decizia luată în camera preliminară a Tribunalului Caraş-Severin, sperând că va scăpa de judecată.

CITEŞTE ŞI:

FOTO: Bătrânii audiaţi în cazul pensionărilor ilegale, luaţi cu ambulanţa de la Parchet! Medicii acuzaţi de mită au ajuns la audieri! (UPDATE)

UPDATE: Au luat şpagă sume ridicole!

Senatorul Iosif Secăşan, audiat la DNA

Curtea de Apel Timişoara i-a respins contestaţia ca fiind nefondată, astfel că Sebastian Telbis va răspunde în instanţă pentru cei 200 de euro primiţi de la Moza cu scopul de a-l ajuta să primească pensie pe caz de boală. Acelaşi Telbis are calitatea de inculpat într-un alt dosar, privind acelaşi gen de fapte, numai că acolo e vorba despre sute de şpăgi. Cauza respectivă va fi soluţionată la Tribunalul Arad.

CITEŞTE ŞI:

Secăşan: „Intenţia mea a fost să ajut un om!”

Senatorul Iosif Secășan a demisionat!

Fostul senator Secăşan, judecat pentru corupţie!

S-au pensionat fraudulos, dar acum rămân fără bani

Casa de Pensii organizează concurs după ce medicii șpăgari au fraudat statul cu milioane de lei!

S-au îmbogățit pe spatele pensionarilor, dar sunt acasă, deși au un număr record de infracțiuni!

Sume uriaşe ridicate din casa doctorului Telbis!

Alte sute de şpăgi pentru doctorul Telbis

Telbis rămâne fără averea din şpagă!

 

 

Comments

 1. ? says:

  Nu inteleg in ce consta “tupeul”, dar mai ales, care este “atacul” asupra procurorilor?
  Sa inteleg ca in opinia dumneavoastra, domnule jurnalist, a-ti exercita un drept procesual reprezinta o manifestare pe care o descrieti ca fiind “tupeu” si un “atac” asupra procurorilor?
  Ma gandesc ca daca probele despre care faceti discutie in articol sunt intr-atat de solide precum sustineti, procurorii nu ar trebui sa aiba nicio emotie cu privire la solutia ce se va da in privinta inculpatului vinovat de “tupeu”.
  Mai mult decat atat, este alegerea inculpatului sa nu urmeze o procedura de recunoastere a vinovatiei, aspect care ii va crea o situatie procesuala mai grea (raportat la limitele de pedeapsa)in caz de condamnare. Poate probele nu sunt chiar asa de concludente pe cum sustineti, desi, oricum nu vad cum ati putea sa cunosteti continutul probator al dosarului din moment ce nu aveti niciun fel de calitate in acel dosar, iar urmarirea penala a avut un caracter nepublic. Sa va fi ciripit o pasarica de la Parchet despre cum stau lucrurile si ce ar trebui sa scrieti? Dumneavoastra doar banuiti ca lucrurile stau cum v-a povestit cine v-a povestit si nu stiti cum stau cu adevarat.
  Chiar si-asa sa fi fost, nu inteleg de ce va erijati dumneavoastra intr-un “bodyguard” al procurorilor? Incep sa va suspectez ca doriti sa le intrati in gratii prin acest articol.
  Ce veti face daca in cauza se va da o solutie de achitare cu privire la persoana respectiva si tot ceea ce ati sustinut aici va va fi infirmat? Desigur, o asemenea solutie e putin probabila, dar asta nu inseamna ca va da dreptul sa va pierdeti masura cuvintelor!
  Mi-e teama ca “tupeul” e al dumneavoastra iar “atacul” este la dreptul la un proces echitabil si nicidecum la vreun procuror.