S-au pensionat fraudulos, dar acum rămân fără bani

Ancheta privind modul în care au fost acordate cele peste 1.800 de pensii de boală este încă în plină derulare, însă, chiar și așa, cei care au apreciat că este mai bine să dea mită și să stea acasă sunt deja sancționați. 

Nu toți cărășenii care s-au pensionat pe șpagă rămân fără bani în această perioadă. Cei mai ghinioniști sunt cei programați să vină la Casa Județeană de Pensii din Reșița pentru revizuirea periodică a dosarului.

,,Cei care au fost programați la domnișoara doctor Ursa și au fost găsiți sănătoși atunci nu au mai primit dosarul pentru acordarea pensiei. Numărul celor care trec prin această procedură este mare, deci, practic, e imposibil de făcut o statistică la acest moment. De asemenea, în multe cazuri, pacienții au fost încadrați de la gradul doi al bolii la gradul trei, ceea ce înseamnă că automat pot lucra, a declarat Dorin Brăilă, directorul Casei Județene de Pensii, pentru Express de Banat.

În multe dintre dosare, la finalizarea anchetei, este posibil ca bătrânii să fie obligați să returneze statului banii pe care i-au primit ilegal prin pensionarea de boală. Asta, în contextul în care în toată perioada în care au primit venitul au fost apți de muncă.

Reamintim că în această situație sunt circa 1.800 de persoane, după ce medicii Telbis, Ungur și Cenda au fraudat dosarele de pensionare.

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: invetienglezaRo