Drumul până-n paradisul verde e plin de gropi!

Bălăriile de pe Platoul Secu încep încet, dar sigur să dispară. Lucrările de reabilitare a zonei au fost începute, după ce SC Turist SA a decis să lase zona în grija administrației. Problema însă rămâne drumul plin de gropi.

Lipsa fondurilor din bugetul local pentru renovarea drumului ce leagă Reșița de Stațiunea Secu este acum principalul motiv care îi supără pe reșițeni. Asta, mai ales că se apropie sezonul estival, iar tot mai mulți turiști, dar și pescari îl vor străbate. Astfel că reșițenii se întreabă dacă vor avea vreo șansă să circule civilizat.

„Măcar un drum bun ca să ajungem la Secu va fi ? Dacă ne uităm la ce se întâmplă în zona Constructorul, nu cred!”, s-a întrebat reșițeanul Eugen Constantin, pe unul dintre site-urile de socializare.

Reprezentanții administrației îi asigură pe oameni că în zonă va începe asfaltarea provizorie până în momentul în care se obțin cele 5 milioane de euro care să transforme drumul într-unul civilizat. Prin urmare, în această primăvară, tronsonul va fi acoperit cu mixtură asfaltică. În plus, există întocmit un studiu de fezabilitate, care așteaptă finanțare.

Am făcut un studiu de fezabilitate. O parte din drum este cuprinsă într-un proiect care privește și amenajarea centrului de zi Maria și a podului. Cealaltă parte, mai consistentă, este porțiunea care duce până la capătul stațiunii. Am predat și la ADR5 Vest și la Ministerul Mediului, dar nu au fost finanțate. Sperăm ca din iunie, cu aprobarea programului de finanțare, să putem obține banii și ulterior să trecem la modernizarea acelui drum”, a explicat edilul-șef Mihai Stepanescu pentru www.expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633208674180″]

Investiție de milioane
În paralel cu drumul care așteaptă stratul de asfalt, firma care a câștigat în concesiune platoul pentru o perioadă de 49 de ani se angajează să aloce nici mai mult, nici mai puțin de un milion de euro pentru amenajarea viitoarei baze de agrement. Termenul limită prevăzut în contract este de 7 ani.

În primele 12 luni trebuie să scape zona de bălării, astfel că lăstărișul și mărăcinii care împânzesc în prezent platoul vor fi tăiați în cel mai scurt timp. De asemenea, se vor efectua lucrări de reamenajare a parcării, a aleilor pietonale, precum și refacerea pontoanelor și a scenei de spectacole deja existente. În planul lucrărilor se află și achiziționarea și montarea unei ministații de epurare. Tot pe ordinea de zi a investițiilor destinate primului an se regăsește și racordarea la utilități.

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: invetiengleza ro