„Nu există liberali sau alt tip de angajați la inspectoratele școlare!”

Deși USL s-a desființat, la conducerea mai multor instituții din Caraș-Severin au rămas în continuare șefi liberali. Este și cazul inspectorului general, Paul Șușoi. Ministrul Remus Pricopie a explicat de ce acesta este încă pe funcție.

Liberal la origini, inspectorul general a reușit să rămână încă pe funcție, nefiind vizat de vreo schimbare în viitorul apropiat. Cel puțin, acestea sunt asigurările pe care le-a dat ministrul Educației, prezent în weekend la Caranbsebeș.

„Nu există pentru mine liberali sau alt tip de angajați la inspectoratele școlare. Nu este treaba mea cum au ajuns acești oameni să fie în inspectorat. Ce ne interesează este să fie performanți! Un inspector școlar nu are voie să se implice politic din această funcție. Ca persoană, și eu sunt membru de partid, dar nu pot să folosesc Ministerul Educației ca membru politic”, a spus Remus Pricopie.

Aceleași asigurări au fost date însă și pentru subprefectul Anton Paulescu, care a fost înlocuit din funcție de social-democratul Nicolae Ciobanu.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Ministrul Pricopie, la Caransebeș: ,,Sunt bani pentru educație. Vom găsi finanțare și pentru Reșița!”