Ministrul Pricopie: ,,Sunt bani pentru educație”

Ministrul Educației Naționale este prezent astăzi la Caransebeș în urma invitației pe care au lansat-o liderii organizației județene. Acesta a susținut la orele dimineții o conferință de presă, iar în cursul acestei după-amiezi urmează să ia parte la o întâlnire cu cadrele didactice din tot județul.

Una dintre marile investiții demarate în trecut la Reșița, dar care în prezent este într-un stadiu avansat de degradare, a intrat serios în vizorul celor de la cârma educației naționale. Este vorba aici despre grădinița PP7 din zona Moroasa. Prezent astăzi în județ, ministrul Remus Pricopie a declarat că obiectivul are mari șanse să fie finalizat, întrucât Guvernul Ponta a alocat sume importante de bani la capitolul infrastructură școlară.

Astfel, chiar dacă nu va intra în prima tranșă de bani alocați unităților de învățământ ruină, cu siguranță grădinița din zona Moroasa, rămasă doar la stadiul de șantier, se va bucura de finanțare pe perioada 2014-2020.

Contractul nu a fost dus mai departe pentru că finanțarea de la Guvern nu a mai venit, a venit criza, iar grădinița nu a mai putut fi finanțată. Actualul Guvern a anunțat că va finanța toate aceste obiective. Această unitate, dacă nu va intra pe prima tranșă de 240 de milioane de euro, va intra cu siguranță pe cea din 2014-2020, unde se vorbește despre 600 de milioane de euro, iar acești bani vor putea fi accesați mai repede, chiar din 2014”, a explicat Remus Pricopie.

Primarul Mihai Stepanescu, prezent și el la întâlnirea de astăzi, a mai menționat că ducerea la bun sfârșit a construcției la grădinița PP7 este esențială, în condițiile în care administrația locală este obligată să plătească o chirie pentru un alt spațiu care să acopere nevoile preșcolarilor reșițeni. Mai mult decât atât, acesta rămâne sceptic în ceea ce privește banii investiți până acum la șantierul din Moroasa și este de părere că reînceperea lucrărilor în zonă presupune și o reanalizare a planului inițial al construcției.

Pe programul 2014-2020 sunt șanse foarte mari să primim finanțare pentru finalizarea acesteia. Noi plătim o chirie de aproape șapte mii de euro pentru imobilul pe care îl folosim de la UCMR pentru a acoperi lipsa grădiniței PP7. Pe lângă spațiul pe care noi ni-l dorim acolo mai este vorba și de verificarea structurii la partea care a fost începută deja. Apoi vom face o evaluare economică. Mi se pare că acele lucrări au fost puțin umflate, deoarece pentru fundația care s-a lucrat până în prezent acolo sumele aferente sunt de aproape 36 de miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din suma de pe contract care era de peste 60 de miliarde vechi”, a explicat edilul-șef.

 

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul:invetiengleza ro