FOTO/VIDEO: Ruga de la Oraș, deschisă oficial în capitala spiritualității românești!

Mii de oameni din Caransebeș, dar nu numai au luat cu asalt centrul orașului, ca să asiste atât la deschiderea oficială a serbărilor care au loc în aceste zile, cât și la slujba religioasă, la care au participat înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române.

În paralel cu ruga municipiului, la Caransebeș, Episcopia a organizat mai multe acțiuni religioase, culturale și artistice, derulate generic sub denumirea ,,Zilele credinţei şi culturii”.  Ampla manifestare a debutat încă de ieri, când în oraș au ajuns moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Astăzi, un mare sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi au slujit Sfânta Liturghie.

Ulterior, așa cum spune tradiția, edilul-șef al municipiului, Marcel Vela, a declarat deschisă Ruga de la Oraș.

,,Cred că este un eveniment important, apreciat de toată lumea, am avut și vreme bună și suntem cu toții bucuroși că suntem martori la un eveniment cu o încărcătură spirituală deosebită. Avem multe evenimente organizate pentru cetățeni, un concert simfonic în această după-amiază, în parcul Teiuș un concert cu formația Voltaj. Avem foarte multe motive pentru a invita cetățenii să vină să se simtă bine, să se distreze, pentru că astăzi este o zi minunată, importantă pentru Caransebeș”, a declarat primarul Marcel Vela.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157644347571001&per_page=50. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

După ce a declarat deschisă manifestarea, primarul s-a prins în horă, alături de tinerii veniți din tot județul, ca să etaleze jocuri specifice fiecărei zone, în prezența înalților prelați, a reprezentanților Guvernului, parlamentarilor, dar și a caransebeșenilor mândri că sunt gugulani.