S-au îmbogățit pe spatele pensionarilor, dar sunt acasă, deși au un număr record de infracțiuni!

Cazul medicilor șpăgari a ieșit pentru moment din atenția publică, însă dosarul care îi vizează circulă dintr-o instanță în alta, întrucât cei trei vor să fie liberi.

Cei trei medici, trimiși în judecată că s-ar fi îmbogățit de pe spatele cărășenilor care s-au pensionat fraudulos, stau liniștiți acasă în această vară, deși sunt în arest la domiciliu.

Judecătorii Tribunalului din Arad au dispus eliberarea lor sub control judiciar, adică să îi lase liberi, însă doar cu anumite interdicții. Lucrurile însă s-au schimbat în urma contestației făcute de procurori. Ieri, la Curtea de Apel Timișoara s-a revenit asupra deciziei și s-a hotărât că, totuși, măsura arestului la domiciliu este cea mai potrivită. Asta, având în vedere faptele pe care le-au săvârșit.

Telbis, Ungur și Cenda, suspendați din funcții!

Ceea ce este absurd în cazul lor e că un senator, în speță Iosif Secășan, și-a dat demisia din cauză că a încercat să ajute un om să își obțină pensia, însă medicul Telbis nici până la această oră nu și-ar fi admis vinovăția. Potrivit unor surse neconfirmate oficial, acesta ar susține în continuare că este nevinovat, în ciuda probelor care există la dosar.

Reamintim că Sebastian Telbis, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, răspunde în faţa legii pentru 291 de infracţiuni de luare de mită. În sarcina lui Ioan Ungur, medic al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, zona Caransebeş, au fost reţinute opt astfel de infracţiuni, iar Ioan Cenda, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş Severin, zona Oraviţa-Moldova Nouă-Bozovici, va da socoteală pentru patru infracţiuni de luare de mită.

Mai mult decât atât, tot procurorii au constatat faptul că averea lui Telbis este una monstruoasă, construită din șpaga dată de cărășeni.

Vezi aici ce avere are medicul Telbis!