Telbis, Ungur și Cenda, suspendați din funcții!

Descinderile procurorilor anticorupție nu au rămas fără urmări. Pensionarii, care ilegal și-au obținut venitul, ar putea fi puși în situația de a-l returna, în timp ce medicii care i-au ajutat să fraudeze bugetul de stat urmează să fie suspendați din funcție și riscă ani grei de închisoare.  

Arestarea la domiciliu a celor trei doctori care și-au pus ștampila ilegal pe dosarele de pensionare ale cărășenilor are urmări atât asupra funcțiilor pe care aceștia le dețin, cât și asupra celor care s-au compromis în momentul în care s-au prezentat cu plicul de bani în cabinetele lor.

Lucrurile sunt destul de previzibile în viitorul apropiat, însă până la finalizarea anchetei și analiza strictă a celor 1.800 de dosare vizate mai e cale lungă. Cert este că odată cu decizia luată de instanță, de arestare a lui Telbis, Ungur și Cenda, conducerea Casei Județene de Pensii urmează să fie înștiințată cu privire la sentința dată, lucru care potrivit Legii nu va rămâne ,,netaxat”, doctorii urmând să fie sancționați.

leader board 728 x 90 px

,,Voi emite o decizie pentru suspendarea lor din funcție, dar deocamdată aștept comunicarea Curții de Apel, înștiințare care urmează să ajungă în posesia noastră. De-abia ulterior se pot lua măsuri împotriva celor vizați, a explicat Dorin Brăila, directorul CJP Caraș-Severin.

Miliarde, returnate de bătrâni

Cei care vor avea cel mai mult de suferit de pe urma faptelor comise de doctori sunt însă persoanele care au încercat să obțină un venit care nu li s-ar fi cuvenit.

„În cazul pensionarilor, rezultatul depinde de percheziții și de modul în care se finalizează ancheta. În unele situații, este posibil ca dosarul să le fie trimis la revizuire. Cei care și-au obținut ilegal pensia trebuie să restituie banii. Subliniez: asta, dacă se constată că venitul a fost primit în baza săvârșirii unei infracțiuni, a precizat directorul Casei Județene de Pensii pentru www.expressdebanat.ro .

În altă ordine de idei, oricum cărășenii care aveau nevoie de serviciile prestate de cei trei doctori sunt bulversați și puși în situația de a bate drumul până la Reșița din toate colțurile județului. Asta, pentru că în momentul de față un singur medic îi substituie și acoperă toate zonele din Caraș-Severin. Prin urmare, Casa Județeană de Pensii va elabora un program pentru perioada următoare, iar cei care au nevoie de eliberarea diverselor documente sau de revizuirea dosarului de pensionare vor fi înștiințați prin mass-media când și unde vor trebui să se prezinte, însă cel mai probabil cu toții fi aduși la Reșița.