FOTO: Bătrânii audiaţi în cazul pensionărilor ilegale, luaţi cu ambulanţa de la Parchet! Medicii acuzaţi de mită au ajuns la audieri! (UPDATE)

explo 1000x200

În aceste momente, procurorii de la anticorupție efectuează percheziții în cabinetul doctorului Ioan Ungur, dar vizați sunt mai mulți doctori din Caransebeș și Moldova Nouă.

UPDATE, ORA 18.20

Medicii Ioan Ungur şi Ioan Cenda, din Caransebeş, respectiv Moldova Nouă, au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin pentru a fi audiţiaţi. Surse apropiate anchetatorilor susţin că în scurt timp va ajunge şi specialistul în expertiză medicală, doctorul Sebastian Telbis, din Reşiţa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157642299994525″]

UPDATE ORA 16.20
Potrivit unor surse apropiate Express de Banat, anchetatorii ar fi ridicat mai multe probe, inclusiv de la Comisia de avizare a dosarelor, privind acordarea pensiilor de boală. Aceasta își are sediul în cadrul Policlinicii Reșița. 

UPDATE ORA 14.00
Zeci de vârstnici sunt aduși pentru audieri la Parchet, însă vârsta înaintată și problemele de sănătate pe care le au le dau mari bătăi de cap. Spre exemplu, unui bătrân i s-a făcut rău, iar anchetatorii au sunat la 112 să nu îi pună acestuia viața în pericol. Medicii de pe Ambulanță au ajuns imediat, i-au acordat bătrânului prim-ajutorul cuvenit, după care l-au dus la spital pentru mai multe investigații.

Bătrânii care sunt aduși să dea declarații sunt atât din Caransebeș, cât și din zona Moldova Nouă-Oravița.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157642292949973″]

UPDATE 13.39
Bătrânii sunt aduși la audieri în calitate de martori. De altfel, mulți dintre pensionari au plecat deja acasă. „Am venit aici pentru că i-am dat o mică atenție unui doctor pentru a avea mai multă grijă de mine în spital. I-am oferit o cutie de cafea și o ciocolată. Sunt bătrână, pe deasupra sunt și bolnavă și în timpul audierilor mi s-a făcut rău, așa că am plecat acasă după ce am răspuns la întrebările anchetatorilor”, a spus una dintre femeile aduse la Parchet. 

pensionara_audiata

UPDATE ORA 12.44
Rând pe rând, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin sunt aduși mai mulți pensionari pentru audieri în dosar. Despre aceștia există suspiciuni că ar fi fost pensionați în mod fraudulos de medicii din Caransebeș și Moldova Nouă. Oamenii sunt speriați, nu știu despre ce este vorba, mai ales că unele dintre dosare sunt vechi de 4 ani.

pensionara_ungur

UPDATE, ora 12.15

Potrivit unor surse apropiate Express de Banat, dar neconfirmate oficial, la Moldova Nouă descinderile ar fi avut loc la cabinetul de expertiză medicală al doctorului Ioan Cenda.

UPDATE, ora 12.10

„Percheziţia la cabinetul domnului doctor Ungur s-a încheiat, au fost ridicate mai multe acte pe care poliţiştii le cred concludente. Ne vom deplasa la Parchet pentru a vedea ce se dispune în continuare în prezentul dosar. Acuzaţia clientului meu este aceea de luare de mită”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul doctorului caransebeşean Ioan Ungur. Procurorii au efectuat percheziţii inclusiv la domiciliul medicului.

Astăzi, ora 10.40

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane, medici specialişti de medicina muncii de la cabinetele de expertiză medicală din Caransebeş şi Moldova Nouă, a unor infracţiuni de corupţie.

„În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la fapte de luare de mită săvârşite de către cadre medicale, constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Public.

Perchezițiile sunt făcute atât la medici din Caraş-Severin, cât şi din Timiş.

La desfăşurarea acestor activităţi, procurorii beneficiază de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Fraudelor, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Cine este Ioan Ungur?

Ioan Ungur, medicul cabinetului de expertiză medicală, este totodată și consilier local, nimeni altul decât tatăl celebrului Cristian Ungur, tânărul care acum aproape patru ani a provocat masacrul de pe Aeroportul Caransebeș.

În august 2010, Cristian Ungur, pe atunci în vârstă de 25 de ani, aflat în stare de ebrietate, a intrat cu mașina pe pista Aeroportului Caransebeș, acolo unde avea loc în acel moment Campionatul Național Individual de Viteză la Motociclism. Tânărul a pierdut controlul volanului și a intrat în mulțimea aflată să urmărească spectacolul și în urma teribilismului patru persoane au fost rănite grav. Fără să fie deranjat de cele petrecute, Cristian Ungur și-a continuat deplasarea pe străzile orașului Caransebeș, unde a reușit să mai accidenteze o mașină.

Revenim cu amănunte! Rămâneți cu Express de Banat!

banner 970 x 250