UPDATE: Au luat şpagă sume ridicole!

explo 1000x200

Descinderile procurorilor anticorupţie la oamenii în halate albe din Caraş-Severin se pot lăsa cu arestări!

UPDATE, astăzi, ora 11.10

Cei trei medici cărăşeni ridicaţi ieri de procurori pentru că ar fi ajutat mai multe persoane să obţină în mod ilegal pensionarea pe caz de boală vor fi prezentaţi în cursul zilei de astăzi magistraţilor din capitală cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre Sebastian Telbis, Ioan Ungur şi Iona Cenda.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte!

Procurorul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sub coordonarea căruia s-au făcut astăzi percheziţii la mai mulţi medici cărăşeni suspectaţi că ar fi ajutat la pensionarea pe caz de boală a unor persoane apte din punct de vedere medical a emis primele ordonanţe de reţinere. După mai multe ore în care au fost audiaţi şi o sumedenie de mărturii elocvente ale aşa-zişilor pensionari, Ioan Cenda şi Ioan Ungur, medici la Moldova Nouă respectiv Caransebeş, au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore. ,,E vorba de mai multe infracţiuni, dar sumele sunt modice, între 50 de lei şi 100 de euro. Clientul meu a recunoscut că a primit sume de bani, dar fără a pretinde cuiva vreun leu”, a explicat Cosmin Bolosin, avocatul doctorului Ungur. Practic, acesta a lăsat să se înţeleagă faptul că medicul caransebeşean nu a cerut vreun leu cuiva, ci pur şi simplu oamenii care şi-au depus dosarele pentru pensionare pe caz de boală au procedat tipic româneşte, dându-i deja clasicul plic cu bani. Colegul său de la Moldova Nouă a negat în faţa jurnaliştilor că ar fi cerut sau primit şpagă pentru a aviza favorabil pensionarea vreunei persoane care nu îndeplinea condiţiile necesare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157642299994525″]

CITEŞTE ŞI:  FOTO: Bătrânii audiaţi în cazul pensionărilor ilegale, luaţi cu ambulanţa de la Parchet! Medicii acuzaţi de mită au ajuns la audieri! (UPDATE)
,,Încă nu se ştie la ce tribunal vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, la Tribunalul Caraş sau la Tribunalul Bucureşti”, a mai spus avocatul Bolosin. Descinderi au fost făcute astăzi şi la Reşiţa, vizat fiind medicul Sebastian Telbiş. Deocamdată nu se cunoaşte soarta acestuia, el nefiind adus, cel puţin deocamdată, la Parchet.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte!

banner 970 x 250