Senatorul Iosif Secășan a demisionat!

explo 1000x200

Potrivit mediafax.ro, numărul parlamentarilor care reprezintă județul Caraș-Severin a scăzut la 9, după ce unul dintre senatori a renunțat la calitatea pe care a dobândit-o în urma alegerilor parlamentare.

Iosif Secășan, membru în Comisia de Sănătate Publică a Senatului, a fost chemat recent la audieri de procurorii DNA. Potrivit acestora, pe 21 februarie,  parlamentarul i-ar fi cerut medicului Sebastian Telbis, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a lui Iova Moza, de profesie pădurar.

,,Ulterior discuţiei dintre cei doi, Iosif Secăşan a invitat în cabinet persoana supusă evaluării medicale, respectiv pe Iova Moza, context în care acesta din urmă a aşezat pe biroul de lucru al medicului dosarul medical ce conţinea şi un plic ce a fost observat, de îndată, de medicul Sebastian Telbis”, potrivit DNA, citat de mediafax.

Senatorul de Caraș-Severin a explicat în exclusivitate pentru Express de Banat la momentul audierilor că intenția sa a fost, de fapt, să ajute un om.

„Am fost chemat la DNA pentru suspiciune la complicitate de dare şi luare de mită. În luna martie, am prezentat doctorului Telbis un bolnav pentru evaluare şi expertizare în sensul pensionării. Intenţia mea a fost să ajut un om şi nici vorbă să intermediez o faptă ilicită, dar justiţia e dreaptă şi va discerne între faptă şi vinovăţie, deşi logica justiţiei e alta decât logica socială”, a declarat Secăşan.

Cu alte cuvinte, e foarte posibil ca persoana respectivă să-i fi acordat o „atenţie” doctorului Telbis, fără însă ca Secăşan să aibă habar de acest lucru. Deocamdată, senatorul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. În ciuda acestui fapt însă, a decis să renunțe la funcția pe care a ocupat-o ani la rând în Parlamentul României.

banner 970 x 250