EXCLUSIV: Eco Bau revine în forță!

Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză firmei Eco Bau-Parc, care ar fi trebuit să gestioneze serviciul de ridicare a mașinilor de pe domeniul public.

Și în ce privește administrarea parcărilor cu plată din Reșița există un proces, însă deocamdată acesta se află pe rolul instanțelor de judecată.

Magistrații au admis în parte recursul pe care firma l-a făcut în privința ridicării mașinilor abandonate de pe domeniul public al orașului și, prin sentința pe care au dat-o, au apreciat că aceasta are câștig de cauză în defavoarea administrației publice locale. Asta, deși instanțele anterioare au decis cu totul altceva.  Mai mult decât atât, judecătorii au considerat că firma trebuie să primească și despăgubiri în contul perioadei vizate, în sumă de aproape 100.000 de lei. Același lucru se va întâmpla și cu cheltuielile de judecată.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

,,Obligă pârâții municipiul Reşiţa – prin Primar şi Consiliul Local Reşiţa – Serviciul Public Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Reşiţa, la plata către reclamanta S.C.ECO BAU-PARC S.R.L. Timişoara a sumei de 85.830,5 lei, cu titlu de despăgubiri, reprezentând beneficiul nerealizat. Înlătură dispoziția de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Menține, în rest, dispozițiile sentinței recurate. Obligă pârâții la plata către reclamantă a sumei de 10.699 lei cu titlu de cheltuieli de judecată la fond și în recurs, potrivit celor postate pe site-ul Curții de Apel Timișoara.

În ce îi privește pe reprezentanții municipalității, aceștia spun că analizează soluțiile și variantele pe care le au pe mai departe.  Deocamdată, așteaptă să primească motivarea instanței, în funcție de care se va prezenta Consiliului Local o informare cu variante prin care i se va propune uzitarea de exercitare a unei căi extraordinare de atac sau plata banilor, în contextul unei potențiale compensări.

Asta înseamnă că aleșii locali ai Reșiței vor decide ce măsuri vor lua și cum sau dacă vor pune în aplicare decizia judecătorilor.

banner 970 x 250