Studenții reșițeni, apreciaţi de Europa!

explo 1000x200

Studenţii universităţii din oraşul de pe Bârzava au arătat încă o dată, în public, aptitudinile bune pe care le deţin. Aceştia s-au întors cu rezultate minunate de la o competiţie ştiinţifică desfăşurată la Sibiu.

Universitatea ,,Eftimie Murgu” din Reşiţa a organizat astăzi o conferinţă de presă în care au fost prezentate rezultatele celor patru studenţi din municipiu, participanţi la Sesiunea internaţională de comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti SECOSAFT 2014. Cea de-a 19-a ediţie a competiţiei s-a desfăşurat la sfârşitul lunii martie, la Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu, fiind înscrişi 345 de studenţi şi masteranzi din România, Bulgaria, Germania şi Cehia. Printre cele peste 180 de lucrări ştiinţifice care au fost prezentate la concursul împărţit pe şapte secţiuni, cinci comunicări ştiinţifice au fost susţinute de către studenţii universităţii reşiţene, însă doar două au fost premiate.

La secţiunea Management şi economie, premiul I a fost obţinut de Andrei Mihăilescu, student la Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea ,,Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”. Proiectul care i-a adus această bucurie a purtat titlul de ,,Salcia energetică, alternativă economică la încălzirea pe gaze naturale în instituţiile publice” şi a fost coordonat de assist.univ.dr.ing. Valentin Nedelea.

studenti re studenti re2

Secţiunea Ştiinţe fundamentale şi tehnice i-a avut câştigători la premiul III pe Claudiu Cocar, Mariana Filip şi Silvia Orbai, de la aceeaşi facultate, însă anul I şi specializarea “Informatică industrială”. Lucrarea care le-a adus premiul a fost ,,Determinarea frecvenţelor proprii pentru plăcile subţiri încastrate pe contur prin analiză modală”, fiind coordonată de prof.univ.dr.ing. Gilbert-Rainer Gillich.

,,Pentru început a fost destul de greu, deoarece nu avem bazele pentru anumite programe, însă domnul profesor ne-a explicat pas cu pas şi am reuşit să tragem nişte concluzii. Am avut şi o competiţie foarte mare, fiind 65 de lucrări la secţiunea noastră, dar promitem ca la anul să ne luăm revanşa”, a spus Silvia Orbai, una dintre studentele concurente.

doina frunzaverde1

Conducerea universităţii s-a arătat, ca de fiecare dată, mulţumită de rezultatele care onorează instituţia de învăţământ. ,,Sunt rezultate foarte frumoase. Aceste premii spun foarte multe despre nivelul de pregătire al studenţilor. Reşiţa şi universitatea din Reşiţa participă la asemenea competiţii interuniversitare tocmai pentru a arăta că în oraş se pregătesc tineri care dispun de cunoştinţele necesare pentru a face faţă în orice poziţie pe care urmează să o ocupe în momentul în care vor intra pe piaţa muncii. Considerăm că această participare a lor este importantă mai ales pentru dezvoltarea lor personală”, a declarat pentru expressdebanat.ro Doina Frunzăverde, rectorul universităţii reşiţene.

Urmăreşte în Express de Banat cum a reuşit Andrei Mihăilescu să fie cel mai bun din ţară la secţiunea Management şi economie!