Studenții învață să atragă fonduri europene!

Organizațiile studențești din țară au avut parte de introducere în scrierea de proiecte și liniile de finanțare pe care pot aplica în perioada următoare, în cadrul proiectului Next Fundraising, organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Proiectul, aflat la prima ediție, urmărește să dezvolte capacitatea organizațiilor studențești de a atrage fonduri prin participarea la concursuri de proiecte precum cele inițiate de Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (Erasmus+) sau alți finanțatori publici și privați.

Proiectul a avut loc pe malul Dunării, la Coronini, în județul Caraș – Severin. Gazda celor aproximativ 40 de participanți din toată țara a fost Liga Studenților Universității „Eftimie Murgu” din Reșița (LSUEM), organizatorul local al proiectului. Aceștia au fost susținuți de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Casa de Cultură a Studenților din Reșița.

Capacitatea organizațiilor studențești de a aplica în cadrul concursurilor de proiecte și de a atrage fonduri este foarte importantă pentru dezvoltarea de organizații studențești independente și puternice, care pot să își desfășoare activitatea și atunci când instituțiile publice le susțin și atunci când, din diverse motive, li se pun piedici. Mulțumim LSUEM și partenerilor evenimentului pentru sprijinul acordat în întărirea mișcării studențești!”, a declarat Mihai Dragoș, președintele ANOSR.

„Ne bucurăm că am fost gazdele primei ediții a proiectului Next  Fundraising, unde asociațiile din cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România au  delegat reprezentanți. Sperăm ca în urma proiectului Next FR numărul aplicanților în cadrul concursurilor naționale de proiecte să crească semnificativ”, a subliniat și Alina Bosânceanu, președinte LSUEM.

Acțiunea s-a derulat în perioada 4 – 6 aprilie 2014.

FOTO: Casa de Cultură Studențească Reșița