S-au găsit soluţii pentru redresarea Universităţii ,,Eftimie Murgu”!

Singura universitate din Caraş-Severin rămâne pe poziţii. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au primit ca temă de la centru să găsească o soluție de redresare economică, însă acest lucru a fost deja realizat.

Universitatea reşiţeană care, în momentul de faţă, se află într-o competiţie cu marile universităţi din ţară, având un potenţial de cercetare extrem de important, a fost reorganizată în toamna anului trecut. Şi, aşa cum este firesc, conducerea se gândeşte în continuare şi la alte soluţii de atenuare a problemelor care există în prezent.

Noi ne-am gândit deja la redresare. Am reorganizat universitatea din octombrie 2013 de la cele şase facultăţi la trei, astfel încât am economisit o serie de sume importante la fondul de salarii. Am pensionat la 65 de ani şi am angajat cadre didactice tinere, absolvenţi ai universităţii reşiţene şi foşti studenţi ai acesteia. Universitatea a luat o serie de măsuri pentru dezvoltarea sa. Totul este monitorizat, mai ales din punctul de vedere al managementului. Ne vom uita şi în continuare ce vom putea reorganiza, în aşa fel încât anii puţini pe care îi avem la dispoziţie să îi putem exploata. Domnul ministru cunoaşte iniţiativele noastre vizavi de redresarea universităţii”, a declarat Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu”.

CITESTE SI: DOINA FRUNZĂVERDE: „SITUAŢIA UNIVERSITĂŢII ESTE UNA TEMPORARĂ, CARE, ÎN EGALĂ MĂSURĂ, AFECTEAZĂ ORICE INSTITUŢIE DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR!”

Întrucât universitatea deţine contracte de cercetare la care încasează foarte greu banii, acesteia i s-a atras atenţia să se orienteze spre resurse alternative.

Ştim acest lucru şi ne bucurăm că domnul ministru Costoiu a spus că se vor deschide noi programe dedicate special în cercetări aplicative. Sigur, este una dintre priorităţile Comisiei Europene. Am discutat cu domnul ministru despre faptul că încercăm din nou, aşa cum am încercat şi în 2013, să atragem altfel de fonduri pentru a dezvolta centrele de cercetare. Avem un raport în care este afişat tot planul financiar”, a adăugat șeful universităţii reșițene.

CITESTE SI: MIHNEA COSTOIU: ,,UNIVERSITATEA DIN REȘIȚA ARE GRAVE PROBLEME FINANCIARE!”