Mihnea Costoiu: ,,Universitatea din Reșița are grave probleme financiare!”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Prezent în oraș la finele săptămânii trecute, reprezentantul Guvernului Ponta, Mihnea Costoiu, a prezentat faptul că singura universitate din Caraș-Severin se confruntă cu o serie de probleme, ceea ce i-a determinat pe mai marii de la centru să ia măsuri.

Ministrul Educației a vizitat mediul universitar din Reșița, dar și laboratoarele în cadrul cărora studenții își desfășoară activitatea.

,,Din nefericire, Universitatea din Reșița este într-o situație financiară foarte grea, este în incapabilitate de a susține salariile. Am intervenit la rugămintea doamnei rector și a domnului Mocioalcă pentru a susține universitatea. Fără ajutorul nostru, nu ar fi putut să plătească salariile și utilitățile. Anul acesta suntem nevoiți să intervenim din nou și trebuie să ne prezinte un plan cu privire la reabilitarea financiară. Îmi pare rău că la Reșița trebuie să vin să spun aceste lucruri și mai ales pentru că există un potențial de cercetare extrem de important, a declarat ministrul în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o.

Acesta a precizat că în 2013 a alocat mediului universitar din Reșița suma de 1,6 milioane de lei, iar anul acesta, alți 700.000 de lei. Costoiu susține că fără aceste sume instituția nu ar fi reușit să supraviețuiască.

promovare banner maxagro

,,Aș vrea să nu uităm că principala responsabilitate a universității este să gestioneze fondurile, resursele umane, materialele. Autonomia înseamnă și responsabilități. Nu se pune problema desființării acesteia sau transformarea sa în una dintre secțiile Universității Politehnice din Timișoara. Se pune doar problema regândirii structurii!, a dat asigurări ministrul, potrivit căruia alocarea continuă a sumelor de la bugetul de stat este un gest incorect față de celelalte universități din țară, întrucât peste tot există probleme financiare.

,,Voi reveni la Reșița pentru a vedea felul în care putem să ajutăm și să regândim o soluție pentru universitate. Nu în ultimul rând, i-am invitat pe colegi să depună proiecte la competițiile din perioada următoare pentru a putea să susținem o parte din activități din fonduri europene. În perioada următoare cred că universitatea trebuie să se gândească foarte mult la rolul ei regional. Este într-o competiție cu marile universități din România, competiții pentru absolvenți, pentru piața de cercetare, și trebuie să se gândească foarte bine la cum se implică în dezvoltarea regiunii”, a concluzionat Costoiu.

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/