Cei mai renumiți sculptori, la Caransebeș!

explo 1000x200

O nouă ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală va aduna la Caransebeş oameni de artă de pe întreg mapamondul. Printre invitaţi se vor număra macedoneanul Andrei Mitevski şi olandeza Caroline Ruizeveld.

Pentru manifestarea din acest an au aplicat aproximativ 150 de sculptori. În urma etapei de selecţie derulată la sediul municipalităţii în prezenţa mai multor reprezentanţi ai  instituţiilor de cultură şi ai primăriei, în frunte cu primarul Marcel Vela, dar şi a coordonatorului simpozionului Eugen Petri, 11 artişti îşi vor expune talentul în această vară pe malurile Timişului şi Sebeşului.

Simpozionul care se înscrie în rândul manifestărilor de profil de talie internaţională va reuni artişti din culturi total diferite. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale Caransebeş, aceştia provin din Argentina, Japonia, Mexic, Olanda, Germania, Bulgaria, Turcia, dar şi din România. Printre sculptorii renumiţi care deţin în palmares premii destul de importante de la astfel de manifestări, se numără japonezul Yoshin Ogata, macedoneanul Andrei Mitevski şi olandeza Caroline Ruizeveld.

Operele de artă vor fi amplasate tot în parcul de la intrarea în Caransebeş, special amenajat pentru astfel de monumente. Cea de-a cincea ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură în Marmură va avea loc în perioada 16 iunie -16 iulie 2014.

CITEŞTE ŞI: FOTO: SCULPTORI DIN ÎNTREAGA LUME, LA CARANSEBEȘ

banner 970 x 250