Ucraineni în vizită la Reșița

explo 1000x200

O delegație din Ucraina, din care face parte și eleva Svetlana Brytschuk, câștigătoare a concursului „Copiii desenează ținutul natal”, a fost prezentă astăzi la Consiliul Județean Caraș-Severin. Musafirii ucraineni au fost întâmpinați de vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ilie Iova.

Vizita de astăzi a fost o continuare a relațiilor întărite în data de 5 aprilie, cu ocazia vernisajului expoziției internaționale de desene „Copiii desenează ținutul natal”, organizată la Reșița. Expoziția a fost pusă la punct de Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor ReşiţaDepartamentul pentru Relaţii Interetnice Bucureşti, Consiliul Județean Caraș-Severin, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița, Serviciul public Biblioteca Municipală Reşiţa și Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Reşiţa.

La întâlnirea de la sediul Consiliului Județean au participat domnii Paul Pivtorak și Vasyl Dugan, membri ai Uniunii Culturale Austriaco-Germane din regiunea Cernăuți, Ucraina, însoțiți și de Erwin Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin.

Vizita organizată astăzi a constituit un prilej potrivit pentru mai multe prezentări despre anumite repere cu privire la județul Caraș-Severin, precum și aspecte legate de modul de funcționare al instituției județene.

Tot astăzi, delegații se vor deplasa la Copăcele, unde au programată o întâlnire cu președintele Uniunii Ucrainenilor din România din Caraș-Severin, Ivan Liber.

banner 970 x 250