„Eroare” de mii de euro în nucleele turistice

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Tot mai multe voci aruncă „noroi” în ideea instalării în oraș a unui număr de 20 de infochioșcuri. Asta pentru că mașinăriile cu rol de informare turistică au ecranele albe, cu erori de soft, spre nemulțumirea reșițenilor curioși.

Infochioșcurile au fost montate cu doar câteva luni în urmă pe baza proiectului „Acțiuni comune, valori comune – Reșița și Kikinda împreună pe viitor”. Ce se dorea prin ele era creșterea considerabilă a numărului de turiști care să arunce un ochi și asupra orașului de pe Bârzava, asta alături de alte câteva idei implementate în cadrul aceluiași proiect. Valoarea totală a planurilor puse în derulare alături de sârbi s-a ridicat la aproape 426 de mii de euro.

În ceea ce privește infochioșcurile, însă, investiția pare să dea eroare la propriu. Asta, pentru că cetățenii rămân de cele mai multe ori cu buza umflată atunci când vor să se „joace” pe noile achiziții. Motivul, erori de soft care tranformă mașinăriile din infochișcuri în elemente de decor.

CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL TURIȘTILOR LA REȘIȚA, ÎN CREȘTERE

 

promovare banner maxagro

resita_infochiosc

Autoritățile locale cunosc problema care ține aparatele în loc. Aceștia susțin că situația este generată de o serie de erori ale softului, de care se ocupă o firmă responsabilă, nu primăria. Mai mult decât atât, responsabilii cu repararea infochioșcurilor sunt informați constant când acestea se strică și se speră ca pe viitor să fie găsită o soluție optimă care să remedieze definitiv problema erorilor de soft.

„Momentan funcționează. Au fost niște probleme la soft, dar s-au remediat. De fiecare dată când nu merg este vorba de soft, este o problemă informatică de care se ocupă o firmă, nu ține de noi. Suntem conștienți de problemă, le-am transmis celor care se ocupă de acest domeniu să găsească o rezolvare. Pentru acest moment sunt funcționale”, a explicat Roxana Topală, din partea Primăriei Reșița.

Foto jos: administratie.ro

publicitate tmc 640

Comments

  1. Razvan says:

    De cand sau instalat aceste info chioscuri sau cum vreti sa le ziceti , au inceput sa apara in oras foarte multi turisti … eu am vazut foarte multi japonezi cu aparate profesionale la gat pozand cu mare interes monumentele istorice din govandar … adica acele blocuri ceausiste construite de puscariasi in doua schimburi…:))))) imi vine sa rad cum ne fura astia …doamne Trezeste-i pe romani!!!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/