Chebuţiu şi Preda, reţinuţi pentru 24 de ore!

Procurorii anticorupţie au descins, în această dimineață, la vilele din Timişoara ale lui Adrian Chebuțiu şi Adrian Preda, foştii directori ai UCM Reşiţa.

UPDATE, ora 22.45

Potrivit ultimelor informaţii care vin dinspre DNA Timişoara, foştii directori ai UCM Reşiţa au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de mâine vor ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Adrian Preda a fost deja condus încătuşat în arestul IPJ Timiş.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

UPDATE, ora 13.30

Adrian Preda (foto: Pressalert) a fost adus de mascaţi la sediul DNA Timişoara. Fostul boss de la UCM Reşiţa a refuzat să facă vreo declaraţie. Sunt aşteptaţi să ajungă pentru audieri dintr-o clipă în alta şi Adrian Chebuţiu şi Laura Tomuţi, contabila firmelor din grupul de firme UCM.

UPDATE, ora 10.30

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara desfășoară cercetări într-o cauză penală privind infracțiuni de evaziune fiscală, deturnare de fonduri, abuz în serviciu, spălare de bani, asocierea în vederea săvârșirii unei infracțiuni. Prejudiciul estimat în cauză depășește suma de 10 milioane euro”, precizează DNA.

La instrumentarea acestei cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Astăzi, ora 8.00

După condamnarea la câte cinci ani de puşcărie pentru afacerea cu celebrele motoare vândute de UCMR de pe urma căreia statul urma să fie păcălit cu 60 de milioane de euro, Chebuţiu şi Preda vor răspunde din nou întrebărilor procurorilor anticorupţie. Concluziile raportului de analiză a intrării companiei în insolvenţă, care v-au fost prezentate în exclusivitate de expressdebanat.ro cu mai mult timp în urmă, par să stea la baza percheziţiilor din această dimineaţă, care se fac atât la domiciliile celor doi din Timişoara, cât şi la Reşiţa, la fosta vilă a nemţilor, şi sediile societăţilor din grupul UCM.

poza chebu

Cei doi ar fi acuzați, după cum spun primele informaţii venite din partea anchetatorilor, de evaziune fiscală, abuz în serviciu, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Citește și: 

 

EXCLUSIV: Chebuţiu şi Preda, vinovaţi de căpuşarea UCMR!
ADRIAN CHEBUŢIU: „E o soluţie surprinzătoare.
Chebuţiu le râde în nas ucemeriştilor
Au făcut ce-au vrut cu UCMR!

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250