Chebuţiu şi Preda, condamnaţi la puşcărie!

Foştii directori ai UCM Reşiţa au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare în urma afacerii cu motoarele vechi de 20 de ani vândute de UCMR.

Judecătoria Sectorului 1 a pronunţat astăzi sentinţa în dosarul în care Adrian Chebuţiu, Adrian Preda, omul de afaceri Said Baaklini şi directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, Eugen Bogatu, au fost judecaţi pentru infracţiuni de corupţie.

CITEȘTE ȘI: Angajaţii UCMR, vinovaţi de falimentul uzinei!

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cum au activat datoriile istorice ale UCMR

Chebuţiu şi Preda au fost găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii. Ambii au primit câte cinci ani de puşcărie cu executare! Said Baaklini plăteşte cel mai scump, cu şapte ani de închisoare, în timp ce Eugen Bogatu a fost condamnat la pedeapsa de doi ani şi jumătate închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are sarcina de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite. În cazul său, instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.

CITEȘTE ȘI: Chebuţiu le râde în nas ucemeriştilor

Vândut de UCMR, cumpărat de familia Chebuţiu

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Faţă de Chebuţiu şi Preda a fost menţinută măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara. În plus, fiecare inculpat a fost obligat la plata sumei de 100.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

CITEȘTE ȘI: Chebuţiu şi Preda, incriminaţi cu acte false

Cum i-a sfidat pe reșițeni directorul urmărit penal Adrian Chebuțiu

banner 970 x 250

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Nu va este rusine bai jegurilor de judecatori .