Chebuţiu şi Preda, incriminaţi cu acte false

explo 1000x200

Cei doi foşti manageri ai uzinei reşiţene sunt acuzaţi de lucruri grave într-un raport întocmit de specialişti în insolvenţă care au analizat activitatea UCMR pe o perioadă de cinci ani, premergătoare declanşării procedurii de insolvenţă.

Declaraţi vinovaţi de intrarea uzinei în insolvenţă, de vânzarea în condiţii dezavantajoase a patrimoniului acesteia şi de activarea datoriilor istorice prin efectuarea de plăţi preferenţiale şi neprioritare, Adrian Chebuţiu, fostul preşedinte-director al Consiliului de Administraţie, şi Adrian Preda, fostul director executiv, se apară şi arată că de toate acestea ar trebui să răspundă reprezentanţii companiei în Adunarea Generală şi Consiliul de Administraţie. “UCM Reşiţa este o companie privată al cărui organ de conducere supremă este Adunarea Generală a Acţionarilor. Toate acţiunile Domnilor Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda s-au bazat pe evaluări autorizate şi au fost rezultatul unor decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor şi ale Consiliului de Administraţie format din cinci membri – Adrian Chebuţiu, Dan Obădău, Mihai Drula (reprezentant acţionar majoritar INET), Patrick Salathe (reprezentant acţionar majoritar INET) şi Urs Wuetrich (reprezentant acţionar majoritar INET)”, se precizează în răspunsul sosit la redacţie ca urmare a întrebărilor adresate de Express de Banat.

Mai mult decât atât, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda ne comunică faptul că acuzaţiile aduse lor sunt nefondate: “Raportul în discuţie a fost contestat întrucât conţine informaţii false şi incomplete, Administratorul Judiciar admiţând că acesta a «avut ca premise documentele şi informaţiile furnizate de societatea debitoare»”.

Express de Banat continuă seria dezvăluirilor despre căpuşarea UCMR! Luni aflaţi cum au fost vândute Vila Renk şi Debarcaderul Văliug!

Comments

 1. iuga says:

  Bravo Dani. Frumos material. De aici rezulta ca Obadau a vandut fabrica la INET care avea patru conducatori pe Oabadau care era consilierul, ce il urmarea pe Chebutiu sa nu fure si pe, Mihai Drula, Patrick Salathe şi Urs Wuetrich de la INET. Interesant ar fi daca ai obtine documentele de la sedintele lor sa vedem din cei patru cati au votat impotriva la data cand s-a vandut vila Renk si Debarcaderul dupa care plange Obadau. Chebutiu oricum ar fi nesemnificativ in votul lui in raportul de 4/1. Cred ca asa cum se arata la televiziunile nationale pe cate o sedinta cei patru de la INET luau si ceva bani bunicei, deci pot intelege ca si acest salvator Obadau isi umfla buzunarele cu orece bani.Pe la Tv se tot vorbeste de sume de 5000 de Euro, el cat o fi luat cand a votat da pentru vanzari. Tot mai interesant este cand striga hotul uite hotul si cere acum statului roman sa intervina intr-o firma privata cu capital strain pe care tot el a vandut-o, dupa ce a umplut-o de datorii.

 2. obiectiv says:

  Daca as putea scrie un comentariu la articolul de ieri, ar suna cam asa:

  Stimati tineri sau mai putin tineri ingineri proiectanti. Va readuc aminte faptul ca in 1966, la Resita, a luat fiinta ICPEH, ulterior CCSITEH, ca institut INDEPENDENT de proiectare echipamente hidro, pentru a permite UCM Resita sa-si dezvolte fabricatia de hidroegregate. Pana in anul 1991 (25 de ANI), acesta a functionat independent si a creat sute de proiecte tranformate apoi in centrale in Romania si in strainatate. Soarta lui ulterioara s-a decis intr-o noapte, intr-un tren care mergea catre Bucuresti de catre niste oameni care au nesocotit dorinta noastra de a ramane INDEPENDENTI si ne-au vandut (colegul nostru dl. Profesor VOIA va poate povesti cu amanunte situatia, daca va intereseaza ADEVARUL). Am fost apoi tinuti sub pres 15 ANI de unii si altii, perioada in care nu s-au mai facut prea multe, IN AFARA DE DATORII LA BUGETUL STATULUI. De 6 ANI suntem din nou INDEPENDENTI si ne putem exprima la adevarata noastra valoare. Asadar, cine de la cine a furat? Vad ca nimeni nu pomeneste nimic despre insolventa Hidroelectrica si UCM Resita, care ne-au afectat direct si imediat prin stoparea comenzilor si neplata facturilor. Poate inainte de a scrie comentarii va mai si informati, asa nu riscati sa cadeti in ridicol si veti avea imaginea completa.

 3. Alexandru Imre says:

  Cand citesc cat de nevinovati sunt cei doi infractori,cel cu mustata si cel chel ,mai ca ma apuca plansul si-mi vine sa aduc bani de acasa .
  Pun totusi o intrebare ;ce-au facut cele doua sindicate sau au fost mana in mana cu cei doi ca niste marionete ?

 4. naspa says:

  tovarasu’ obiectiv independenta e ceva relativ, lasa filosofiile ca nu tine. Evident ca nu poti lua apararea unuia sau altuia decat daca esti in gasca cu ei, dar ca vorbiti de informare poate ar trebui ca cineva sa informeze cat s-a investit in UCMR de la privatizare pana azi si in ce sectoare. Vezi ca va pleaca oamenii tineri abia pregatiti prin eforturile colegilor nu printr-un mod organizat de formare profesionala in interiorul HYE de exemplu, iar sefii de la proiectare stiu bine la ce ma refer in niciun caz la scolarizarea pe calculator ci la metode si calcule de proiectare; evident ca nu-i poti tine pe tineri daca nu-i stimulezi iar cresterea salariilor putea fi facuta dar au fost tinuti ca mana de lucru ieftina crezand ca nu-si vor mai gasi de lucru.
  Poiate tinerii proiectanti nu ar fi plecat daca vedeau ca se VREA iar bomboana pe coliva a fost pusa in urma ultimei runde de disponibilizari cand li s-au naruit toate sperantele si evident in urma plecarii fortat sau de buna voie a unor colegi pe care-si puteau baza activitatea si evident reducerea salariului prin reducerea numarului de zile lucrate. Nu cred ca proiectantii sunt vinovati de lipsa comenzilor.
  Nimeni nu e de neinlocuit pare sa spuna cineva cand citeste aceste randuri.
  Care sunt costurile pentru formarea unui proiectant?
  Dupa ce va documentati asteptam raspunsurile aici.

 5. sindicalist says:

  Ce fac si acum gand sunt ligaii lui Obadau. Tovladiat se pozeaza cu bossul si ne trimite calendare de sfarsit de an cu mesajul de multumire a lui Obadau ca rabdam si mancam fier vechi, iar Celalalt e depasit de situatie. Tu crezi ca degeaba si-au dat demisia majoritateadin sindicat, sefii bineinteles de cand au fost anuntati ca in insolventa nu mai au drepturi, munca de sindicat se face pe gratis fara bani si scutire de ore din productie. De frica sa nu ajunga pe liste tac malc. Au modificat listele de dat afara de trei ori. Pe ingineri i-au facut maistri, pe maistri strungari si pe strungari liberi profesionisti. Asta face sindicatul.

 6. gusti says:

  Alexandru, ce noi avem sindicate?
  Esti glumet. Poate ar terebui luate si ele la puricat. Oricum sindicatul de la Hydro-Engineering e slab de tot si nu stim daca din prietenie sau din prostie. La UCMR de dupa revolutie au tot mancat impreuna sindicalistii cu… dar mai bine sa nu ne enervam

 7. dima says:

  PT.. toti cei care scrieti ,si va dati cu presupusul vreau sava spun ,ca sinteti niste oameni ce vedeti doar prezentu ,,chebutiu e de 7 ani in resiat ,,,ce sa intinplat cu UCMR,,nainte sa vina el a fost mai naspa sau dat afara oameni ,Voi nu priviti napoi sa vedeti de unde este problena,,,voi nu vedeti ca europa vrea sa inchida toate fabricile sa nu mai avem nimic ,voi nu vedeti ca noi doar importam totul ,voi nu vedeti ca sintem o tara sluga la europa ,,daca nu era chebutiu in resita demult era inchis ucmr ul de mult era la fier vechi ,ar trebui sai multumit pt tot cea facut pt resiat ,,voi aste de stai si comentati di spatele unui monitor ,stiti citi oameni sint angajati la firmele lui ,voi asti stiti ,,,,ca o mare parte din resiteni lucreaza la firmele lui de acolo traiesc ,citi alti oameni de afaceri au angajat si au dat locuri de munca la resiteni ……CASA LUDECI SAU SA CONDAMI SI INVINOVATESTI PE CINEVA TREBUIE SATE UITI IN URAM ,,,CUM A FOST CIND NU ERA EL SI CUM A FOST CIND A CENIT EL………

 8. popeasca says:

  Si ziaristii astia, arunca piatra si care sare la cap cu mai mult va fi albit in articole.
  Voi va certati aici dar sunt convinsa ca “factorii” de decizie nu baga in seama ce scrieti voi.
  Poate ar trebui analizat cine are de castigat si cine are de pierdut din toata afacerea asta. De pierdut au avut, au si vor avea angajatii ambelor grupuri de firme .
  Astept ca in articolul de maine sa ni se spuna ca a fost o gluma si totul e in regula in orasul nostru si ca nu s-a dat nimic la fier vechi si ca s-au facut investitii in echipamente, in strunguri si freze si ca debarcaderul este (asa cum a fost) disponibil in primul rand pentru angajtii firmelor si ca s-au inlocuit geamurile sparte ca a crescut salariul tinerilor, a scazut numarul directorilor si reusesc sa incheie contracte si de ce nu chiar s-a unit UCMR cu proiectarea si s-au reangajat oamenii si chair s-au angajat tineri care vin cu placere la lucru.
  Astfel pensionarii care au munciti o viata aici nu mai vor sa impuste pe nimeni ci vor sa le stranga mana factorilor de decizie pentru ca au facut o treaba buna. Poate chiar o sa aflam ca cineva a dat voie sa vina si alti investitori la Resita si ca nu le este frica de concurenta mai ales acum cand au vazut ca cei care isi dau demisia sunt in stare sa plece in alte localitati.

 9. iuga says:

  Bai GURU din Banat. Pentru tine este naspa de tot. Esti limitat rau daca folosesti in toate materialele aceiasi placa. Tu nu vezi ca cineva incearca sa ne spuna ca desenele si proiectele nu sunt ale UCMR-ului asa cum scrie Dani in documentul primit si ca de fapt sunt al vechiului Institut. Ce legatura are zestrea dupa care plange Obadau cu inginerii tineri care nu accepta salarii mici. Esti defazat de la subiect.

 10. naspa says:

  Bine mai dima ne uitam sa vedem cati angaajti a avut si cu cine a avut contracte UCMR-ul in 1990?
  In momentul privatizarii cum statea? Ai dreptate, s-a dorit distrugerea industriei romanesti incepand de la politic si dupa cum vedem Resita, Hunedoara si Galati au ajuns vai de capul lor. Cred ca toti sunt de acord ca trebuiau anumite restructurari, dar poate UCMR era bine sa ramana strategica. Pe mine nu ma intereseaza ce a fost pentru ca nu ne mai putem intoarce in timp si riscam sa devenim prea nostalgici, lasam organele sa cerceteze trecutul dar ne intereseaza prezentul si in primul rand viitorul orasului. Tie iti place prezentul? Crezi ca daca taci viitorul iti va fi mai bun? Indiferent care sunt vinovatii ei vor plati in fata cuiva dar vreau sa vad o solute ca eu in afara de “impacarea” celor doua tabere si eliminarea “daunatorilor” eu nu prea vad, poate trecerea inapoi la stat atat a UCMR cat si a Hydro ca firme strategice sau integrarea lor in Hidroelectrica.

 11. naspa says:

  iuga nu stiu pe cine te fortai sa critici dar dupa cate am priceput eu este ca UCMR nu putea sa-si desfasoare activitatea ca depinde de proiectele fostului institut, cum se numea el pe vremuri…. Fostul institut a trecut la un moment dat in proprietatea UCMR. dupa cate stiu eu. Fostul institut si cand era independent proiecta preponderent pentru UCMR dupa cate stim noi, iar reabilitarile se fac dupa desenele vechi care se afla in arhivele Hydro asa am priceput. Vechiul institut daca nu ar fi proiectat preponderent pentru UCMR astazi nu ar fi avut loc aceasta discutie iar vechiul institut poate nici nu ar fi existat asa cum nici facultatea din Resita nu ar fi existat daca nu ar fi fost UCMR-ul. situatia e clara si nu are legatura cu vechiul sau noul institut ci cu modul de relationare al celor doua institutii in decursul timpului.
  Cand mai vorbiti voi cei care stiti va rugam sa argumentati pentru a intelege si noi ceilalti despre ce e vorba.

 12. iuga says:

  Ei copile e bine ca ai mai coborat stacheta si nu mai esti arogant. Nu mai esti nasparliu dar te numesc tot GURU din Banat ca nu te abtii sa nu dai replici si invataminte la altii. Este de la o posta vizibul ca esti in aproperea lui dima si a lui gusti si scrieti in tandem. Daca iti recitesti comentariile pe care le-ai facut de trei zile vezi ca esti doar omul care incita la revolta ca ne spuneai sa formam o echipa contra celor doi si afara cu ei din oras. Se pare ca nu ii agreezi, te-or fi dat si pe tine afara de pe vreun post caldut si esti nervos. Sau, esti tipul care ne invata sa ne imbatam ca din betie ne trezim dar din realitatea de azi nu. Citim amandoi si intelegem separat. In 1966, la Resita, s-a infiintat ICPEH, nu la UCMR, astfel ca din articolul de ieri nu este corect cand se spune ca UCMR a proiectat totul si actualul institut nu mai vrea sa le dea inapoi proiectele, care pretind ca sunt alel lor. FALS nu sunt ale lor. De proiectare s-au apucat pentru ca Ceausescu a vrut sa amenajeze raurile sa nu mai fie inundatii si era aberant sa proiecteze Resita care la inceputuri era in colaborare cu Institutului de proiectare de la Bucuresti si sa faca productia in alta parte. Pe vremea aia UCMR nu facea hidroagregate se ocupa cu altele, insa decizia a fost incurajata de Ceausescu care a vrut sa dezvolte industria la Resita. Asta trebuie sa intelegi. Dani Stanciu, mintit si el de Obadau cand i-a dat raportul expertilor, de buna credinta ne scria ca institutul nu vrea sa dea inapoi documentele care sunt UCMR. Acum vedem din comunicatul celorlalti ca refuza sustinand ca sunt ale lor din 1966 de când s-au infiintat. Daca obtii un desen la proiectat nu ai sa gasesti niciodata UCMR si stamplia lor. SIMPLU NU, restul este treaba justitiei sa-si spuna cuvantul, nu a noastra.

 13. naspa says:

  iuga nu am spus niciodata sa formam o echipa impotriva cuiva si nici nu e normal sa fie asa. Nu sunt in apropierea nimanui si nici nu ma intereseaza sa fiu sau nu arogant. Ceea ce nu intelegi este ca eu nu trebuie sa recitesc ce am scris pentru ca stiu. Asa ca incearca tu si ceilalti (probabil de la FB ti se trage cu mai multe conturi) sa nu mai inciti la revolta. Nu te-a contrazis nimeni cu ICPEH, dar chiar daca il numesti pe Ceausescu ceea ce svad ca stiu si altii asa cum stiuam si eu institutul apartinea UCMR-ului.
  Sa clarific nu vreau sa dau pe nimeni afara de niciunde si nu sunt contra unora mai mult decat a celorlati.
  Cred ca acum fiind lamurit probabil nu ai citit unde trebuia acum cred ca vei dormi linistit. Eu vreu ca si altii de aici sa fie bine pentru Resita si sper ca vrei acelasi lucru.

 14. preda says:

  Iata ca lucrurile nu mai sunt atat de clare cum pareau a fi ieri. Unde sunt detractorii care o tot ardeau cu Adi la patrat? Sa vezi cand incep sa apara informatii despre conturi in Elvetia cum dispar de tot. Pai astia erau pe mosia lor acolo? Nu chiar, dupa cum se vede mai sus.

 15. naspa says:

  Ar fi bine sa apara cat mai multe informatii din ambele tabere pentru a nu fi dezinformati noi oamenii obisnuiti.

 16. G G says:

  vreau sa scot la iveala niste chestii
  oare de ce nu se mai fura acuma fier vechi din uzina …oare ca numai e giorgica G asta e cauza sigur acu va fura de la firme grup..am lucrat ca paznic si stiu manevrele lui
  a fost mare sedinta ieri la institut le-a zis preda ca mai 2 .3 luni tot in neplata vinerea interesant zice ca din decembrie o sa intre de munca de angajaeza 800 pers
  miba se va inkide sigur
  la fel si la RRR marele director de acolo se lauda ca is pe plus va zic eu cum ca au dat oameni afara de asta

 17. Adi says:

  acolo in directiune se da mare o directoare ca e in mare functie va zic eu ca nu e asa …..tot obi e la putere

 18. barbatfain says:

  Cei doi Adi,exact ca si ceausescu nu vor sa raspunda decat in fata marii adunari nationale…Acu incearca sa arunce vina pe papusile din consiliul de administratie…Nu tine ca ai fost administrator unic,[papusile] duceau doar la indeplinire hotararile AGEA pe care stii cum se luau ca doar tu centrai si tot tu dadeai cu capul…Fiind jurist stiu ca vanzarile de active se fac cu hotarare AGA asa ca nu il mai pune pe trambitasul tau IUGA sa arunce vina pe papusa Obadau…Sunt curios ce a stabilit specialistii in insolventa in raport,asa ca ne intalnim cu drag in Centrul Civic la judecata resitenilor…

 19. iuga says:

  Oi fi tu barbat fain pentru nevasta ta dar pentru mine esti varza. Eu nu scriu bai desteptule pentru Obadau, Chebutiu sau Preda si nici pentru resitenii tai. Nea jurist turistu eu sunt in conflict cu naspa caruia i-am declarat ce nu-mi place la el, ca imi spune sa-i injuram pe ei sau între noi sa ne imbatam si sa ne culcam. Tu te lauzi ca esti jurist si asa ai invatat la facultate sa ne spui sa-i declaram persoane nongrata si sa ii alungam din Resita. Cu tine nu mai intru in dialog ca esti pe fata cu Obadau eu imi rezerv dreptul sa ma fitilesc cu naspa gusti si mai vreo doi.

 20. naspa says:

  iuga eu nu am treaba cu tine ca esti prea mici pentru un razboi asa de mare. Pentru informarea ta, eu nu am fost nici pro si nici contra vreunei tabere, poate ai citit la altii de pe aici asa ca chiar daca suntem anonimi asta nu ne impiedica sa fim onesti. Vad ca tu esti foarte agitat de a incrimina o anumita parte, eu nu incriminez pe nimeni pentru ca daca ar fi sa o fac as incepe cu marii politicieni ai Romanaiei si as continua cu cei care se declara impotenti (vezi baronii locali) dar care sunt doar jegosi si in final as ajunge la directorii celor doua gasti.
  Pe mina ma deranjeaza sa fie acuzata o singura gasca pentru ca astfel mi se jigneste experienta dobandita.
  oricum acest ziar sau ce-o fi daca nu vine cu ceva nou cu ceva incendiar cum s-a mai discutat ramane doar la nivelul de crestere a publicitatii. Pana la noi “dezvaluiri” nu are sens sa ne mai pierdem timpul cu discutii pe care tu iuga le vrei contradictorii sa te vada sefii cat esti de credincios.
  E posibil sa ne intersectam privirile peste doua zile, daca ai tupeul sa scoti capul din birou.

 21. iuga says:

  Da ba esti destept, eu sunt prea mic. Stai si tu linistit ca eu nu lucrez nu trebuie sa ma pun bine cu sefii, dar in tine tot dau, te comentez de cate ori vreau ca asa vor muschii mei. Nu sunt destept ca tine ca am crescut pe strada si nu am avut bani de scoli ca tine. Pentru cultura ta nu imi place Obadau ca a fugit de la UCMR la Renk cand ii dadeau bani nemtii, a furat acolo si trebuia sa intre la bulau ca mine, l-au dat nemtii afara si sia gasit un loc bun la UCMR, unde este si acum. Nu imi place de el ca la varsa lui ar fi bine sa il lase pe directoru al tanar de la ei sa conduca si sa nu mai agite pe altii. Patreteii cum ziceti voi poate ca au dat sanse si la tineri. Daca au furat are cine sa ii judece.

 22. Adi says:

  decat chbutiu mai bine obadau ma cu el poti sta de vorba nu ca si cu cosmin

 23. Adi says:

  cosmin si-a luato in cap am auzit ca e vazut la vila la chebutiu asa ca nu e de incredere

 24. naspa says:

  iuga cred ca-ti dai seama ca sunt singurul care te baga in seama asa ca da-te bine pe langa mine sa nu ma pierzi. Zii merci ca-ti raspunde cineva ca nu vreau sa intri in depresie. Pentru cultura ta nu ma intereseaza daca-ti place Obadau sau Chebutiu, e problema ta si nici nu ma intereseaza unde ai crescut sau unde spui ca ai crescut si cred ca pe nimeni de aici nu intereseaza amanunte personale despre tine.
  Daca mai ai ceva de spus in legatura cu subiectul spune, daca nu cel mai bine asteapta un nou articol, poate ai de ce te agata.
  Nu este nici blog personal si nici retea de socializare sa ne contram aici. Asa ca iti doresc o seara placuta!

  Legat de subiect cred ca nu ar fi rau daca s-ar “impaca” cele doua, poate asta ar fi printre putinele sanse ale orasului nostru. E adevarat ca nu va mai fi ca inainte pentru ca in urma marii schisme dintre HYE si UCMR au ramas vanatai in ambele tabere si cateva cicatrici.
  Poate ar trebui sa ne intrebam cine are interesul sa nu functioneze UCMR si HYE sau Renk si cine si de ce ar avea interesul sa functioneze ca doar sa nu-mi spuna mie cineva ca se gandeste cineva la noi angajatii
  Doar cineva istet si foarte bine informat poate sa ne raspunda la aceste intrebari si vad ca acel cineva nu apare nici aici nici pe FB.