Combinatul de la Oțelu Roșu, scos la vânzare!

Combinatul Siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu va continua să funcţioneze în condiţii normale, dau asigurări reprezentanţi ai Companiei Mechel. Decizia Consiliului de Administraţie, referitoare la vânzarea întreprinderilor româneşti, nu presupune închiderea producţiei.

Activitatea întreprinderilor româneşti Mechel, din lista activelor recomandate de către Consiliul de Administraţie spre vânzare, va continua în regim normal. În şedinţa Consiliului de Administraţie Mechel s-au discutat măsurile de restructurare a activelor grupului din cadrul noii strategii, aprobată în luna mai, având ca scop îmbunătăţirea rezultatelor financiare şi majorarea valorii capitalizate a companiei. Decizia de vânzare a acestor active nu presupune oprirea permanentă a producţiei. Mai mult decât atât, pentru evitarea închiderii întreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcţională. Grupul Mechel este interesat în asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din România

Pe lista întreprinderilor recomandate spre vânzare, printre altele, au intrat şi uzinele siderurgice din România: Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Târgovişte și Laminorul Brăila.

„În scopul realizării acestui obiectiv, conducerea Mechel a fost nevoită să ia o serie de măsuri de optimizare a producţiei şi minimizare a costurilor. Astfel, a fost suspendată temporar funcţionarea unor secţii şi au fost disponibilizaţi o parte dintre angajaţi. În acelaşi timp, aceste măsuri au permis păstrarea viabilităţii întreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajaţi, însă, vor fi păstraţi. Toţi cei disponibilizaţi vor primi compensaţii, conform cu legislaţia în vigoare şi a Contractelor colective de muncă”, a precizat Olga Chumakova, reprezentantul companiei Mechel.

 Ce spun autoritățile județene

Președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzaverde, își spune punctul de vedere cu privire la uzinele siderurgice din România.

„Nu cred că este vorba despre închiderea societății. La Mechel există un program de producție de 37.000 de tone până la finalul anului. Pentru 2013, programul prevede o producție de 360.000 de tone. Există inclusiv fierul vechi în curtea uzinei. În condițițiile în care vor dori să vândă combinatul, va exista un alt cumpărător”, a precizat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

În acest timp, conform deciziei Consiliului de Administraţie, Mechel va duce tratative cu potenţialii investitori, care sunt interesaţi de păstrarea integrităţii întreprinderilor şi dezvoltării uzinelor româneşti Mechel.