Chebuţiu le râde în nas ucemeriştilor

Fostul director al UCMR, judecat pentru fapte de corupţie, îi ironizează pe reşiţenii care muncesc pe salarii de nimic, aşa cum sunt şi cele de la Velo City, şi nu-şi permit nici măcar un weekend la debarcaderul de la Văliug, transformat în hotel de lux.

Invitat în studioul televiziunii locale care îl ridică în slăvi, Adrian Chebuţiu a vorbit despre obiectivele importante pe care UCM Reşiţa le-a vândut unor firme controlate de acesta. Este vorba despre Vila Renk şi Debarcaderul Văliug, „vândute cu bani mai mulţi decât cei evaluaţi de către evaluatori serioşi”, după cum susţine Chebuţiu. Acuzat că ar fi încercat alături de Adrian Preda şi alte persoane să dea un tun de 60 de milioane de euro statului român, prin decontări ilegale de TVA, Adrian Chebuţiu le recomandă reşiţenilor care ridică problema debarcaderului să se gândească la felul în care se prezenta acesta în 2008 şi să facă o comparaţie cu luxosul hotel Aquaris de astăzi. „Mi-aduc aminte că în 2004 ne fusese retrasă orice autorizaţie de funcţionare pentru debarcader, că era o clădire pentru care oricum UCM Reşiţa nu-şi putea permite să scoată bani din vistierie ca să o aducă în faza în care e acum. Vă promit că debarcaderul nu o să plece din Reşiţa dacă Chebuţiu pleacă din Reşiţa. Tot acolo va rămâne, tot în fundaţiile făcute în 1973 de Mircea Popa, acolo va rămâne, pe malul acelui lac. Sper ca reşiţenii, printr-o politică administrativă corectă şi prin investitori atraşi aici, să ajungă repede să câştige salariile care să le permită să se simtă acasă la debarcader”, a spus omul de afaceri.

Subevaluat şi cumpărat prin metode originale

Chebuţiu nu a spus însă totul despre vânzarea debarcaderului şi despre celelalte obiective. La dosarul legat de insolvenţa UCMR există un raport prin care se arată că debarcaderul şi Casa de odihnă Văliug au ajuns la AC Management SRL, plata făcându-se prin compensare, o metodă originală, după cum spun specialiştii care au analizat situaţia uzinei pe o perioadă de cinci ani, anterioară intrării UCMR în insolvenţă. Pentru aproape 6.000 de metri pătraţi de teren şi construcţiile amintite s-a stabilit, în februarie 2009, un preţ de 2.358.300 lei. Specialiştii au concluzionat că preţul este mult sub valoarea de piaţă. Mai mult decât atât, în urma vânzării, în conturile UCMR n-a ajuns mare lucru. ,,Plata acestui preţ a fost realizată prin compensare între părţi, iar valoarea preţului, respectiv modalitatea de plată au fost stabilite de cei doi manageri executivi, fără a exista aprobarea organelor decizionale competente şi, respectiv, un raport de evaluare a imobilului vândut. Compensarea s-a realizat în parte, prin cesiunea de creanţe în valoare de 1.473.725 lei, deţinute de AC Management SRL la alte societăţi din grup”, se precizează în buletinul procedurilor de insolvenţă. Mai mult decât atât, UCMR a continuat să achite anumite cheltuieli cu debarcaderul şi după ce acesta nu-i mai aparţinea. ,,După vânzarea activului, în februarie 2009, apar în continuare situaţii de cheltuieli pentru acesta în contabilitatea UCM Reşiţa până în anul 2010, inclusiv cheltuieli cu angajaţii, în sumă de 541.451 lei”, arată acelaşi raport.

 

Comments

 1. sexe says:

  Esti un bou sinistru. Recunosti apelativul? Iti rade in bot tie, ca tu nu mai ai nas sa mananci la masa lui, cum ai mancat la HARD. Noi astia de la UCMR la care tii tu atat de mult am dormit in autocar in fata salii cand tu ai stat in hotel si te uitai pe internet la curve (de era sa te dea seful tau afara de la ziar pentru ca ai cheltuit 30 milioane cu netul) Si atunci ai scris un articol despre UCMR dar nu erai in sala, ai venit ca milogu la gata sa iti dea si tie echipa care a fost pe teren, ca in sala ai foat lipsa si ai stat doar la masa. Cand noi ne spalam cu apa minerala in parc tu te jucai la bulbucele in hotel pe banii lui Chebutiu. Vezi ma ce bou esti acum cand vrei sa pari aparatorul muncitorilor, dupa ce ai lins la masa bogatilor. Noi am fost acolo cu autocarul tu cu ce ai mesr ba zevzecule ca ti-a platit mogulul biletul de avionul si acum scrii ce rau este ca nu iti mai da nimic, nu mai mananci la hotelul lui. Esti un vierme care nu te infigi decat la ca…. cum ii zice in popor. A parca caltabos.

 2. Petru says:

  Hopa, adica domnu’ investitor si-a facut cadou hotelu’? L-a luat din patrimoniul Uzinei si la pus in buzunar la sortul doamnei… dupe care l-a platit cu “creante”… hai ca merita un premiu pentru inginerii financiare…

 3. Bucurel says:

  Ce destept esti si tu si autorul. La inceputuri un domn Obadau a covins prostii sa vanda uzina privatilor straini. Mare valva ce lucru s-a realizat la data vanzarii, scriau in ziare toti pe toate partile. Investitorul strain a luat 100% UCMR, ca statul roman nu l-a mai vrut. Vine privatul si vinde ce vrea si trebuie sa intrebe opinia publica? Trebuia sa ceara acordul lui Stanciu? Sunteti jenibili. Eu daca imi vand rabla de Dacia cu 4000 lei trebuie sa intreb pe cineva si sa o dau la un pret care este pe piata de 2500 lei cat da programul rabla. Fugiti bai de aici ca faceti economia din piata ca pe vremea lui Ceausescu. Si acum strainul asta renunta la tot si ii lasa pe parlitii astia fara nimic si vinde tort fara evaluare sau evaluator si fara cursul pietii.

 4. darcle says:

  Nuuuuuuu! salvatorii poporului Stanciu si Oana, in frunte cu Ursoniu, vor sa mai fie debarcaderul si Vila la ei sa le vanda ca din fier vechi nu se poate trai. Ce bucurosi erau sa le detina ei sa vezi atunci chirii si preturi, ca la nenorocitii din caminele de pe Calea Caransebesului ca doar insolventa le permite orice. Ziaristul su……prem pe tine te-a intrebat administratorul de la Turnu Severin cand a bagat 24 ORE in faliment? Atunci nu aveau de suferit resitenii? Te-a intrebat avocatelul de la Bucuresti cand a vandut tot ce era de vandut de la ziar si la ce pret vrea sa le vanda? Nu erau subevaluate bai boua. Angajatii aia nu aveau de suferit? Nu am vazut nici un comentariu pe tema falimentarii ziarului, ca a aparut, ca o boare a disparut.

 5. Anca says:

  Stanciule daca Dunareanca nu facea emisiunea la TV erai muritor de foame, nu aveai ce scrie. Tartacuta articolele nu se scriu din birou, iesi pe strada. Sau pe strada iti este frica de muncitori, de opinia publica. Pe strada la cersit nu imbarligaturi din birou copilu.

 6. Dani says:

  Petre, Petre, ce ti-am spus eu tie ? Daca a trebuit Dani sa scrie de 100 de ori si Oana de 1000 de ori acelasi articol sa poti si tu sa iti dai cu parerea e ceva. Se spune in popor ca nu ai mancat peste sa iti sclipeasca mintea. Nici Rumburak saracul nu reusea sa faca o cladire atat de mica incat sa incapa in sortul damnei. Daca te mai gandesti si la apa din jurul ei care intra intr-un pahar, era mare de tot scamatorul ala. Tine minte totusi ca este grea viata la socrie.

 7. okolchef says:

  sa va foooot pe toti cu kk*urile vstre si alea de cal. ma doare-n pooola de debarcaderu lu Peshte prajit. imi da mie cineva moka de baut la Taitelu sau la Cata? mio da in brate si tie direct in guritza, unflatule ce esti. mai scrie ba ceava sa-ti dam like ca mai o leaca siti dam mue sa ai cu ceti face freza cind nai gel. hai, pa… lasama in lumea mea, dut-en footere fraiere

 8. gogu says:

  kempes Un angajat dela AQUARIS VALIUG a fost pradat de hoti azi noapte ,,isa spart aprozaru ….