Insolvența UCMR aduce disponibilizări!

explo 1000x200

Numărul persoanelor care lucrează în Uzina Constructoare de Mașini din Reșița se micșorează în această primăvară. Astăzi expiră preavizele acestora, în timp ce societatea este în continuare în insolvență. 

Deși se fac disponibilizări în societatea reșițeană, UCMR rămâne în continuare cel mai mare angajator din Caraș-Severin. În urma înmânării preavizelor și expirării lor, în uzină mai rămân 1600 de angajați. Situația nu este una dintre cele mai fericite, mai ales că 250 de familii rămân fără un venit constant.

„De luni, persoanele cărora li s-a înmânat preavizul își încetează activitatea, din cauza reorganizării companiei. Restructurarea vizează persoanlul auxiliar, TESA și cel indirect productiv. Este un moment dificil pentru noi, în calitate de angajator, dar și pentru cei care rămân fără un loc de muncă. Disponibilizările se impuneau, ținând cont de portofoliul de comenzi actual pe care îl deține compania”, a declarat Cosmin Ursoniu, directorul general al SC UCMR SA, în exclusivitate, pentru Express de Banat.

Odată cu plecarea angajaților, în Uzina Constructoare de Mașini lucrează de acum oameni fără de care activitatea societății nu poate continua. Potrivit oficialilor societății, contractele vor putea fi onorate la aceleași standarde și la aceeași calitate.

Mai mult, se trage linie la disponibilizări, iar muncitorii vor putea sta liniștiți că vor avea în continuare un loc de muncă, până când statul va lua măsuri să stabilizeze situația și să devină acționar majoritar în contul datoriilor pe care societatea le are.

 

 

Comments

 1. darcle says:

  Si la intalnirea de la Primarie, domnul director ne anunta ca sunt minciuni zvonurile cu disponibilizarile. In scurt timp a revenit si a aruncat afara 250. Dupa sarbatori la ce cifra revine? Suntem satuii de asigurari. Unde este sindicatul cu pozitia fata de decizia directorului. La Oltchim sindicatul nu este mana in mana cu sefii si cu Ponta, la UCMR de ce este altfel?

 2. Marian Vender says:

  Noi stim ca suntem in stare sa facem lucruri de calitate, directorul de ce nu este in stare sa ne aduca contracte, ca s-a tot plimbat prin tarile calde si noi tot afara ajugem.

 3. Marian Eftimie says:

  Eu nu inteleg ce desteptaciune este in capul directorului si al avocatului faimos. De cand a venit tot trimite oameni afara. Cand o sa avem contractele semnate cu cine mai lucram? Cu Ursoniu, vine el la facut poli, cu Borza la facut bobine? Sudeaza cumva Puichita? Nu suntem de mirul lumii ca ne-a pus Ivanescu sa spargem lacatele de la dulapurile oamenilor care pleaca si le-am furat sculele sa avem cu ce lucra. M-am simtit ca tiganul care fura. Dupa atatia ani de fabrica sa se uite colegii mei care de luni pleca ca la ultimul hot de pe drum.

 4. sexe says:

  MARE PORC ESTI COSMINE !
  https://expressdebanat.ro/politicienii-din-caras-severin-vor-sa-salveze-ucmr-cand-uzina-deja-in-insolventa

  Conducerea UCMR susține că nu există liste cu disponibilizări și că aceste zvonuri nu fac altceva decât să disturbe angajații, speriați și așa de ceea ce urmează. „Acest tip de zvonuri au existat încă de la înființarea UCMR-ului. Pentru moment nu se pune problema disponibilizărilor. Am făcut anul trecut acest lucru într-o încercare de organizare și de încadrare pe un buget de venituri și cheltuieli”, explică directorul UCM Reșița, Cosmin Ursoniu.
  Rusine ca ti-i mai pus si poza in ziar. Si atunci tot in exclusivitate ai fost.

 5. Edy says:

  SA VINA CHEBUTIU INAPOI ! SA NE ADUCA DE LUCRU!

  SA PLECE PAPAGALII ! SA NE LASE SA MUNCIM !

  VREM SA AVEM DE LUCRU NU VREM SA PLECAM ACASA !

 6. incotro says:

  cam pe duca lucru se cere dar cu ce tehnologizare 0 barat nu sunt loucruri elementare sa nu mai vb oameni sunt harnici si uni si buni muncitori calificati dar degeaba daca conducerea nu stie sa aprecezie si gandesc totu pe termen scurt o conducere numa cu numele pacat de numele uzinei a avut un renume dar se duce incet incet in mana unora care nu stiu decat sa merga la lucru sa piarda lucru prin birouri si habar au de ce isi iau bani ca interes nul pt munca 40 de ai de uzina si habar au sa faca ceva

 7. incotro says:

  orcum ar trebui evaluati uni ing si pun pariu ca 40% habar au de ceva