Centrala Hidroelectrică Grebla prinde contur!

Lucrările de modernizare a CHE Grebla decurg conform graficului de proiect, în prezent fiind în faza de montare a generatoarelor.

În primele 4 luni ale anului, lucrările de retehnologizare din CHE Grebla începute în 2012 au continuat în ritm susținut. Printre cele mai importante puncte atinse din proiectul de retehnologizare se numără finalizarea structurii de rezistență, turnarea fundațiilor pentru generatoare și a masivilor care susțin conductele forțate și debutul montării dulapurilor de comandă în sala de comandă.

cez1

De asemenea, în prezent, vechea stație electrică de 6/35kV este demolată complet, pregătindu-se montarea unei stații electrice noi de 6/35/110kV, prin care întreg sistemul hidroenergetic de pe Bârzava Superioară va fi conectat la Sistemul Energetic Național.

cez3

În ultimele săptămâni au fost livrate toate echipamentele de ultimă generație cu care va fi dotată hidrocentrala, unele dintre ele aflându-se deja în curs de montare. Tehnologia poartă semnătura unor producători de renume în domeniu din Germania, Italia și Finlanda. Astfel, modernizarea CHE Grebla evoluează conform graficului de proiect. (P)

Comments

  1. Mihai Midus says:

    Felicitari celor care fac astfel de investitii. Cladirea insasi pare una cu o arhitectura deosebita!