Romică Anculia, trimis din nou în judecată!

Deşi a primit o sentinţă blândă în dosarul fraudării fondurilor APIA, unde e acuzat de luare de mită şi trimis în judecată în alte două pentru fapte similare, seniorul Romică Anculia nu a scăpat de probleme. DNA-ul l-a trimis în judecată în alte trei dosare penale.

De data aceasta, fostul şef al APIA Caraş-Severin este acuzat că a fost cel care a coordonat fraudarea fondurilor pentru reabilitarea pajiştilor. Acesta nu va răspunde singur in faţa judecătorilor, ci alături de Tudor Jurj, patronul mai multor firme prin care se derulau contractele respective, şi de primarii: Ion Moşoarcă din Grădinari, Ion Stoia din Forotic şi Ioan Vetreş din Armeniş.

Se pare că lui Romică Anculia i-au revenit 18.000 de lei pentru dirijarea mecanismului de fraudare în cazul lucrărilor din comuna Grădinari. Seniorul a fost trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită, trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Potrivit pressalert.ro, ,,primarul Moşoarcă a primit 15.000 lei pentru falsificarea unei note justificative şi semnarea în fals a documentelor care atestau efectuarea lucrărilor, fiind acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”.

Tudor Jurj a fost trimis în judecată pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, instigare la  material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. ,,În cazul contractului derulat cu fonduri APIA în comuna Forotic, Anculia a încasat 20.000 lei, aceeaşi sumă revenindu-i şi primarului Ion Stoia, care a falsificat o parte din documente şi a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată -16 acte materiale –  şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”, mai scrie pressalert.ro. În ceea ce priveşte dosarul fraudei de la Primăria Armeniş, cei doi au fost trimişi în judecată, în acest dosar reţinându-se că fostul şef al APIA Caraş-Severin a primit aproximativ 21.000 lei, iar primarul Vetreş o sumă identică de la Jurj, pentru că a falsificat contractul de prestări servicii.