ADRIAN CHEBUŢIU: „E o soluţie surprinzătoare.

explo 1000x200

Condamnat alături de mâna sa dreaptă, Adrian Preda, la cinci ani de închisoare, fostul preşedinte director general al UCM Reşiţa se declară în continuare nevinovat şi va ataca sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 cu recurs.

Adrian Chebuţiu a primit ieri o lovitură grea din partea instanţei care l-a jucat pentru infracţiuni de corupţie în celebrul dosar al returnării de TVA de 60 de milioane de euro, afacere în care au mai fost implicaţi libanezul Said Baaklini şi Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa. Cei doi foşti directori ai UCMR şi-au susţinut nevinovăţia pe toată durata procesului, astfel că sentinţa de condamnare la câte cinci ani de puşcărie este considerată drept o gravă eroare a justiţiei.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: Chebuţiu şi Preda au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie! Vezi aici pedepsele primite pentru tunul de 60 de milioane de euro!

Adrian Chebuţiu a comentat pentru Express de Banat sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 şi s-a arătat încrezător în şansele sale de a fi achitat de către instanţa de recurs. „Este o soluţie surprinzătoare în raport cu consistenţa acuzaţiilor şi cu a probelor în raport cu acuzaţiile, dar mergem mai departe, ne vom lupta în etapa a doua. Indiferent de rezultat, una din părţi sau ambele părţi ar fi mers spre recurs. În cazul de faţă, având în vedere că pedeapsa este pedeapsa maximă legală aplicată, nu mai e cazul ca DNA-ul să facă recurs, dar bineînţeles, noi, care am cerut achitarea şi ne aflăm la extrema cealaltă, cu siguranţă vom face recurs şi ne vom lupta să demonstrăm în faţa completului de trei că suntem nevinovaţi, aşa cum rezultă, practic, şi din probele administrate în dosar şi din expertiza contabilă judiciară admisă de instanţă. E o surpriză totală”, a declarat Adrian Chebuţiu.

CITEŞTE ŞI: Angajaţii UCMR, vinovaţi de falimentul uzinei!

Condamnaţi nevinovaţi!

Zanfira Stepanescu, avocatul celor doi foşti directori ai uzinei reşiţene, spune că, dacă în acest dosar există vreun vinovat, acela este cu siguranţă omul de afaceri libanez Said Baaklini. „Se declară cale de atac, bineînţeles, pentru că pedepsele sunt foarte mari în raport de modalitatea de săvârşire a faptelor. Faptele nu au fost săvârşite în niciun caz de clienţii mei, au fost săvârşite de Said Baaklini şi trebuie să-şi asume răspunderea faptelor sale, el şi contabilii lui. Nu clienţii mei au cerut un decont de 60 de milioane de euro, ci contabilii lui Said Baaklini. Ce implicare au clienţii mei cu decontul de TVA?!”, a comentat decizia instanţei avocata Zanfira Stepanescu.

CITEŞTE ŞI: Chebuţiu şi Preda, incriminaţi cu acte false

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Chebuţiu şi Preda pentru infracţiunile de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei, infracţiuni pentru care au fost găsiţi vinovaţi.

banner 970 x 250