Chebuţiu şi Preda, vinovaţi de insolvenţă

Specialiştii care au analizat situaţia UCM Reşiţa au stabilit cauzele şi împrejurările ce au dus la apariţia stării de insolvenţă după ce a analizat situaţia patrimonială a companiei în ultimii cinci ani. Concluziile confirmă ceea ce până acum erau doar speculaţii: uzina a fost pur şi simplu jefuită cu acte, oarecum, în regulă!

Express de Banat publică, începând de astăzi, mai multe episoade despre căpuşarea UCM Reşiţa, oferind date concrete despre felul în care aceasta a fost administrată de tandemul Adrian Chebuţiu – Adrian Preda, date ce se regăsesc în documente care până acum aveau un caracter strict secret. În primul rând, specialiştii care au analizat situaţia uzinei reşiţene au concluzionat că aceasta a fost îngropată cu bună ştiinţă, nu înainte de a fi lăsată fără niciun bun patrimonial.

Începând cu anul 2005 au apărut în jurul uzinei societăţi precum Hydro-Engineering, Oxygaz, UCM Energy sau Burgerom, cu alte cuvinte, UCM Group. Chebuţiu vorbea despre “un amplu program de eficientizare a activităţii”. S-a dovedit acum a fi însă cu totul altceva. Vechea uzină a început să acumuleze datorii şi să piardă tot, imobile, terenuri, care prin metode originale au ajuns în proprietatea societăţilor din grup, în care Adrian Chebuţiu, Lacrimioara Chebuţiu, Adrian Preda şi alţi apropiaţi ai acestora aveau interese proprii. Vila Renk sau Debarcaderul Văliug sunt doar câteva exemple pe care le dă administratorul judiciar, dar despre acestea vom vorbi în zilele următoare.

Administratorul judiciar a identificat la finalizarea analizei vinovaţii pentru intrarea în insolvenţă şi activarea datoriilor istorice ale UCMR: Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda. Mai mult decât atât, în raportul întocmit de acesta se face referire la art. 138 din legea insolvenţei, care spune că judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului ajuns în stare de insolvenţă să fie suportată de membrii organelor de conducere, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului.

“Considerăm că atragerea răspunderii personale conform art.138 se impune în cazul celor doi manageri executivi, Adrian Chebuţiu, preşedintele în funcţie al Consiliului de Administraţie în perioada analizată, şi respectiv, Adrian Preda, directorul executiv al societăţii din aceeaşi perioadă”, se arată în raportul amintit. Cu alte cuvinte, dacă judecătorul sindic care se ocupă de dosarul uzinei reşiţene ajunge la aceeaşi concluzie, şi anume că Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda ar fi băgat UCMR-ul în insolvenţă pentru a se îmbogăţi, atunci cei doi ar putea fi obligaţi la plata mai multor milioane de euro. Nu ar fi exclus ca astfel UCMR să-şi redobândească proprietăţile care i-au fost luate şmechereşte.

 

“Considerăm că persoanele care se fac vinovate de neplata obligaţiilor fiscale şi reactivarea datoriei istorice a societăţii sunt Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, care au dispus direcţionarea fondurilor societăţii către plăţi privilegiate sau neprioritare deşi cunoşteau efectele drastice pentru societate în caz de neplată a obligaţiilor fiscale la scadenţă”, VF Insolvenţa SPRL

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla cum a fost căpuşată uzina reşiţeană, prin ce metode şi la ce preţuri au fost vândute obiectivele acesteia!

Comments

 1. petrisor says:

  felicitari expresilor. in sfarsit mai scrie cineva de furaciunea de la ucmr. bietii oameni au ramas pe dromuri si hotii si-au ridicat munti de aur

 2. klauss says:

  bravo pentru curaj. oare caonul de ce nu scrie nimic de asta? pt cateva abonamente? dar bucatarul? inca se mai fac cutite si se scot pietre de polizor? prea tare. asteptam cu interes si alte dezvaluiri

 3. alina ucemerista says:

  asa si? voi chiar credeti ca mai recupereaza ucmr-ul ceva? a fost japca pe fata si toata lumea a stiut. oricum, felicitari pentru initiativa.

 4. Petru din Banat says:

  Hmmm, interesant… daca bunurile instrainate se intorc la uzina chiar ar fi un lucru bun. Imi amintec cu mare placere de concediile la debarcaderul uzinei facute pe baza repartitiei de la sindicat, cat despre smecheria cu Muzeul de locomotive care printr-un ONG se pregateste de trecere in privat… (se aud tot felul de zvonuri in “municipiu” cum ca s-ar pregatii un transport in vederea reconditionarii locomotivelor in strainatate…). Oare chiar nu am fi in stare sa le reconditionam aici in Resita, am reusit sa le facem si acum tre’ sa le ducem la alti sa le faca frumoase…

 5. Mircea says:

  Dani,sper sa te tina ! Prin 2004 era un ziar ce se chema 24 de ore si un ziarist Walter Fleck care-l facea albie de porci pe Chebutiu.A tacut brusc iar acum este purtatorul de cuvant ghici al cui ?Deci:Succes !!

 6. Toma(necredinciosul) says:

  In primul rand BRAVO VOUA pt.curaj!! Pariu cu casa(MEA) ca nu se va intampla nimic ! Pe astia doi ,ar trebui sa-i beleasca de piele(toata) angajatii de la UCMR,in piata din centru,sau la…debarcader!!

 7. Denis says:

  Felicitari pentru initiativa de a relua acest subiect si pentru incercarea voastra de a face lumina in acest caz scandalos ! Sper sa nu dezamagiti precum a facut-o Carl Walter FLECK si sa va inregimentati ulterior in tabara adversa .

 8. xexe says:

  Bai Mircea, esti tare prost sau ai memoria scurta. Dani scia de chebutiu si atunci, dar uita sa ne spuna ca ii pupa mana se milogea la el sa-l ia la finala de handbal din strainatate, se ducea cu el la Turnu Severin la returul finale, manca la masa la hotel si acum este marele dezvaluitor al adevarului. Sa ne spuna si despre el si despre Cavadia cum faceau marile orgii sau betii pe la strandurile resitene, sau cum luau vin si alcool cu japca de pe la Caransebes sau Bozovici pe unde se documentau. Am uitat cel mai mare investigator al lor era Gusti. Pe asta nu il mai vor ca era turnator la Ioana. S-au adunat la Expresul lor doar oamenii de bine, care santajau edilii sa nu ii dea in presa.

 9. ion says:

  Corect klauss. Dani si Cavadia bagau cate un articol sa mai vanda doua ziare in plus. Altii scriau ca aveau ce sa scrie, nu se duceau la frunze sau gradinarul sef sa ii santajeze sa mai dea un ban. Din cauza asta s-au si desfintat. Ai mai auzit de 24 Ore. Au inceput cu insolventa ca la UCMR si au sfarsit falimentari. Cati dintre ziaristi si-au luat bani pe ultimele sase luni de lucru, in afara de Dani si Cavadia. S-au judecat si tot faliti au ramas, mai putin cei care au furat inainte sa dea chix ziarul de vaza al CS.

 10. muncitor somer says:

  Sincer mi-e greata de toti. Eu nu mai am ce manca ca m-au dat afara de la UCMR si voi faceti destainuiri. Domnule Dani, cat te mai fac domn, incepe o data pentru totdeauna sa mai scrii si de Obadau care m-a dat afara. Tot scoateti in fata pe Chebutiu si pe Preda ca au facut jafuri, da pe Obadau care ne-a falimentat de ce nu scrieti. Daca este atat de bun de ce nu mai este Director General si pe Tanta au dat-o afara? De ce nu scrieti de sedinta care a avut loc si l-au schimbat pe ramolitu asta de la conducere si au dato afara pe Tantucu care conducea uzina in locul lui. Te mai fac domn pana când te hotarasti sa scrii si de Obadau si pe urma revin cu alt comentariu. Acum este consilier, ca si inainte, cu bani doldora si raspundere ioc. A mai fost asa sa ne lase si sa se duca. INETU crezi ca la schimbat degeaba, a facut parte din toate oranduirile, si-a facut case, afurat cu Tanta cat a putut, veneau la noua si plecau la doua, fara sa semneze macar o hartie, dar mera membru in consiliu si urla dupa bani ca a mai fost la o sedinta, sa ne lasae si sa se duca, si poate il ia si pe Barna cu el sau pe Hotul de Puichita ca si asta este pe liber, de ce nu si pe Bumbes cu toto cu Petcu. Dastea nu scrii, ii?

 11. capusa says:

  Resitenii se bucura ca se ancheteaza dar cred ca se va stinge totul ca doar nu degeaba in campanie a fost candidatul Geoana in vizita pe la Resita. Daca acum nu se investigheaza serios TOT nu cred ca vor mai fi alte sanse. Ar fi bine sa vedem si implicatiile politice pentru ca din 1990 au tot fost dati oameni afara de la UCMR si acum se dau si de la celelalte firme desprinse din el.
  Poate e momentul sa aflam si de ce nu au patruns investitori in Resita si au plecat spre Caransebes sau Timisoara, Lugoj. Nici acum nu e tarziu sa apara investitorii pentru ca inca mai este mana de lucru.
  Bafta ziarului sa reziste tentatiilor pana la capat!

 12. naspa says:

  Felicitari pentru initiativa ziarului!
  Nu va lasati scobiti pana dezvaluiti tot legat de toate firmele desprinse din UCMR si cat mai repede ca nu miroase prea bine

 13. Somer says:

  Din cauza lui chebutiu se da afara hotiii sa se feresca cand i prin sa stea in casa inchisi ca paduchii cu scroafa lui si UCM Hydro

 14. marcel says:

  bravo dani ! un articol foarte bun.felicitari!

 15. somer says:

  Mai Dani cred ca la tine intelegerea e limitata. Dupa ce Obadau a facut datorii istorice a imburghiat oamenii muncitori, actionari la UCM Resita sa o vanda si asa a devenit societate privata, nu o companie de stat. Ce ne tot aburesti cu Chebutiu si cu Preda ca au vandut fabrica cand decizia a fost a actionarului, a proprietarului, nu a lui Chebutiu. Ai memoria cam scurta, când erai la 24 ORE ne scriai ca toate vanzarile si externalizarile au fost aprobate de actionarul majoritar al uzinei, adica de adunarea generala a actionarilor. Parca scriai in articolul tau ca era si un consiliu de administratie, cum ziceai tu, desteptule, format din 5 membri, printre care si usa asta de biserica OBADAU? Interesant ca saptamana trecuta la sedinta INETUL l-a acuzat ca a modificat documente, ca a facut falsuri, a furat cu Tanta si tap tarap l-a si schimbat din administrator special. Cand a venit de la Bucuresti cu Puichita striga in gura mare cu Tanta lui ca fura Cosmin si pana la sedinta ar fi bine sa is idea demisia, de parca Tanta era director si Cosmin angajatul ei nu invers. Na ca e ca in proverb: sapa groapa altuia sa cazi singur in ea. Da tu cu Oana a ta de unde sa stiti ca nu-i ciuguliti din mana decat lui Obi-wan-Khenobi, pe noi muncitorii si sindicate nu ne mai intrebati. Pai da ca sunteti lingai doar la masa bogatilor nu si a muncitorilor. Cati bai ai luat de la Obadau sa scrii articolul. Pe noi prea ne crezi prosti, pana nu l-a schimbat din functie nu ai avut documente sa faci Elodia II. Acu le-ai furat de la UCMR, ca noua muncitorilor nu ni le-a dat al de zici tu, sau tu ne spui ca tie ti le-a dat Obi.

 16. U.M. 06... says:

  Stati linistiti ca, nimic nu s-ar fi intamplat daca acestia n-aveau girul politic al factorilor de decizie locali si nu numai. Avand in vedere increngaturile pe care acestia le au si mediile in care se desfasoara, este foarte putin probabil ca acest demers sa aiba vreun succes. Sa nu uitam ca:
  – s-a(u) aflat pe lista de invitati participanti la Nunta Anului in Banat,
  – la aeroportul din Timisoara se pare ca s-ar fi (re)deschis Cutia Pandorei si ghiciti ce credeti ca s-ar fi (re)descoperit – desigur, Fratia Contractelor. Puteti remarca vehiculandu-se, din nou, numele de Chebutiu alaturi de alte cateva personalitati politice ( v. raspunsurile acestui link http://www.pressalert.ro/2012/09/control-inopinant-al-consiliului-concurentei-la-aeroportul-traian-vuia/ ),
  – li s-a permis, fara a li se solicita parerea resitenilor, asocierea prin Fundația UDR cu Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița – fundatie din al cărei patrimoniu fac parte, in prezent, exponatele. Oare nu se gasea o alta solutie mai fericita sau mai bine spus o alta persoana onesta si demna de incredere care sa administreze si sa gestioneze acest bun patrimonial al Resitei.

 17. naspa says:

  Daca totul se va rezuma doar la un debarcader si o vila fie ele si cu valoare sentimentala atunci totul e degeaba.
  Trebuie studiat si contractul de privatizare cu toate clauzele lui, trebuie studiata si evolutia tuturor firmelor desprinse din UCMR-ul din 2004.
  Indiferent de rezultatul anchetelor jurnalistice sau ale organelor statului resitenii si mai ales cei care si-au dat cei mai frumosi ani UCMR-ului au dreptul sa afle adevarul si de ce nu bucuria unei reparatii a erorilor poate chiar cum se barfeste pe la colturi anularea contractului de privatizare.
  Nu atat aflarea vinovatilor este importanta ci pe cetatenii Resitei ii intereseazaza reveniea situatiei la normal gasirea de contracte si relansarea firmelor UCMR si desprinse din firma mama pentru a reangaja oamenii dati afara in ultimii ani si pentru cresterea credibilitatii zonei pentru incurajarea altor investitori straini ca doar exista facilitati.

 18. ultima ora says:

  Clinc, clinc, suna clopotelul.
  Hei oameni buni ascultati putin si nu va mai certati. In sectie la Masini Electrice de ieri se tot vorbeste ca vine Chebutiu inapoi la UCMR, acum ca l-au dat jos pe Obadau. Oamenii se bucura si asteapta sa apara noi contracte cu Hidroelectrica, o sa avem iarasi de lucru si nu mai plecam acasa.
  Uraaaa …. nu mai inchidem fabrica. Bucurativa, se vor face iar angajari la bobinatori.

 19. Dana says:

  ce nu intelegeti ca aici hotii sunt Chebutiu, chelul de Preda si urata de Lacrimioara.
  de inchisoare ei nu vor scapa i baga Borza la zdup mai cata….ca a dus Resita la faliment.
  Si voi pazea lingaii lui chebu toti directorii de ucm group ati ajuns ca lingeti dar aveti mintea scurta rau mai ales uni dintre voi P, G…si asa mai departe veti cadea cu el la fund va da papucii dar prima data va face slugi fidele pe multi bani, macar facetiva plinul si plecati din resita ca nu va vad bine.
  Firmele din grup is pe duca cruce pe ele.

 20. George says:

  in legatura cu UDR vinde chebutiu tot fara sa va dati seama….a foist la nunta la frunzalata se intalnesc pe ascuns voi stiti asta ?

 21. Karla says:

  D-nul Obadau luptati sa ne scapati de haini ei nu is resiteni sa stie fura si pleaca.
  Speram sa nu se mai dea afara si sa prindeti si ceilalti hotii cred ca stiti la cine ma refer is cam aprope de d-voastra si musca.

 22. naspa says:

  Sper ca aceste dezvaluiri sa ia amploare si poate sa se “auda” si in presa centrala ca acolo trebuie sa pompezi mai multi bani ca sa le inchizi gura. Cred ca inca se mai poate salva ceva din ce a fost Resita.
  Sentimental se va merge pe ideea ca daca esti somer din cauza unuia sau altuia atunci musai esti doar subiectiv de parca acest fost angajat ar fi purtat raspunderea distrugerii firmelor. Sa nu uitam ca si Mibarom e terminata, Renk-ul a dat oameni afara dar si “perla” grupului Hydro-Engineering sta foarte rau cu eliberare de someri si reducerea saptamanii de lucru la 4 zile.
  Fiecare dintre aceste companii au responsabili cu managementul cu gasirea de contracte sau cel putin cu pastrarea clientilor traditionali daca nu sunt in stare de extindere pe piete.
  Oare ce spun pensionarii care au muncit cinstit la UCMR sau la oricare dintre firmele desprinse din el?
  Situatia Resitei depinde de aceste companii indiferent cum se numesc patronii

 23. Karla says:

  da asa e firmele din grup is moarte
  dar e speranta mare la RRR de cand is noi direct6ori unii tari mari lati care scot RRR din impas ce sa zic e vrajeala fratilor
  hye e mort
  miba la fel si restul
  fugiti cat mai puteti de ach si gasca lui

 24. dima says:

  bai daniel staicu esti cam naiv,cind erai dincolo spuneai ,,ceva acum spui alceva .sti ceva esti un fraier si un zearist de 2 lei ce umbli dupa subiecte ,tari dar din pacate spui numai minciuni si abureli,,nai curaju sa scri de cine trebe si ce trebe ,tie frica ,,mai bine scrie horoscopu ca e mai bine ,,tu nu vezi in ce oras train in ce oras stau ,,,,tie frica sa scri de ciobanu ,frunza ..corelaru..cretu ,,catalin ,,camatari violatori , si de spagile din spitale si delșa multe alte instituti,,,,,,,NUI MAI SUEGTI P…. ATIT LU CHEBUTIU SI PREDA

 25. naspa says:

  Care stiti sa ne spuneti si noua cine sunt cei doi de care tot vorbiti Chebutiu si Preda?
  Eu am inteles ca sunt doi directori la firme din cele 20 in care s-a spart UCMR-ul.
  Poate ma repet dar cred ca trebuie inceput din 1990 si isistat pe pregatirea pentru privatizare, ca tot vorbeau astia ca Oltchim s-ar fi dorit sa se privatizeze cu dedicatie.

 26. Ilie de la scularie says:

  – Bai nasparliule, troglotitule, nimicule, tu nu te uiti la tine sau macar la ce scrii. Pai la inceput te dai mare ca stii amanunte si acum vii cu sugestii de genul sa-ti spunem cine e Chebutiu. Ba desteptule citestel pe incultul de Dani Stanciu sa vezi ce a scrisa cum 7 ani când era la 24 ORE. Datoriile istorice nu le-a facut Chebutiu. El si cei in care dati astazi, ca sa faceti un material de senzatie, ca daca nu erau arestai sunt sigur ca nu mai scriati nimic, le-au primit cadou de la stimabilul OBADAU si s-au chinuit 7 ani sa le plateasca. Asta intrebati. Unde s-au dus acele sume enorme in perioada in care uzina era a noastra, a poporului, a statului, cand OBADAU trebuia sa se ingrijeasca de uzina. Dupa ce a furat la RRR si nemtii au vrut sa-l bage la tuhaus, a venit un om de bine care l-a facut director la UCMR. Inaintea lui au mai fost o gramada de directori inclusive Popa Mircea si fabrica avea bani. Dupa aia cu OBADAU a ajuns unde a trebuit si s-a vandut, pardon privatizat ca sa-si ascunda furaciunile. In confernitele de presa scria domnul Dani de cresterea economica de la UCMR si de sumele de bani primite pentru dezvoltare si parca spunea ca cei doi Chebutiu si Preda au scos uzina din rahat. Acum cum de vati schimbat asa de mult. Va milogeati pe la ei sa va dea bilete la handball au iesit oameni cu miile in strada la Timisoara si la intrarea in Resita sa-i primiti cu trofeul si acum voi stiti ca au furat. Cand ati fost falsi atunci când faceati coloane cu masinile pe strazi excortati de Politie sa-i laudati sau acum când sunteti mari scriitori. Cand gasesti sa-mi dai si mie o fotografie cu OBADAU care a fost in tribuna la handball macar o data. Asta a supt 7 ani ca lipitoarea si acum se crede Vlad Tepes ba desteptule. Cine il alimenteaza cu material pe Dani ca asta in afara de a se plimba cu iguana pe umeri nu e in stare de nimic. De unde are date care inca nu au fost facute publice de VF Insolvenţa SPRL, de la omul de bine OBADAU suparat ca l-au schimbat din functie saptamana trecuta. Interesant, poate se autosesizeaza si cine trebuie si ii iau la cercetari.

 27. pensionar says:

  Doamne ce desteapta este Karla asta. Timp de sapte ani cat Obadau era consilier, adica plimbaret cu masina UCMR, cu Tanta prin Israel la surioara draga pe banii prostilor de la UCMR, era doar o simpla investigatoare a monitoarelor oficiale ca altceva nu stia sa faca. Acu este secretara generala tanti KARLA U… sau cum o mai zice ca se cheama. Hai salvatine domnule Obadau nu ne lasati mai vindetine o data la evreii pe care ni ia-ti promis ca vin ca mari salvatori, ca parca asa ne spuneati in aceiasi presa in care scrieti si azi, ca vin sa cumpere UCMR. Domnisoara draga, celelalte firme de care amintesti primesc salariile la zi, nu scormonesc prin pamant dupa fier vechi, sa-l vanda, nu taie podul de la hala noua. Ala nu este cu valoare sentimental doar vila unde pe vremuri locuia Obadau si acum nu mai intra. Sentimentalist-o pe vremuri când megean la chefuri cu sindicatul la debarcader la Casa mica nu avea voie decat Obadau noi stateam ca milogii la etajul III cu baie la capatul holului si cu WC la comun. Acum pe bani asa cum spui avem si noi voie unde vrem in lumea asta. Se pare ca voi tot comunisti ati ramas. Sunt curios cati UCMR-isi ati beneficiat de reducerea oferita pentru voi de hotel? Iti spun eu nici unul ca va este frica de Obadau, ca daca aude va da afara. Sindicatele cate oferte ati solicitat pentru membrii vostri, cate locuri avantajoase ati negociat cu fetele de la receptie ca se fac rezervari si pe net? Tot asa niciuna. Vedeti ce bine se vede de afara si cum se intrezaresc cei frusati de vremurile comuniste când platea UCMR si mancam toti, mancarea aia de cantina facuta de bucataresele pensionare din Valiug si stateam cu prosopul in mana pe hol, la rand, sa iese vreo femeie de la dus, sa pot sa fac si eu o baie. Domnisoara Karla U… pe tine nu te-am vazut nici in multimea aia de oameni de la muzeul de locomotive, ca doar nu toti au venit sa strige jos Chebutiu si Preda, sau erau indragostiti toti de rege, ori de ministrii lui Ponta care si-au anuntat vizita.

 28. naspa says:

  Ilie de la scularie, fii calm ca nu te enerva nu e vina mea ca nu intelegi anumite subtilitati.
  Si eu pot sa te fac in toate felurile, dar nu ma cobor la nivelul tau. Acum citind ce ai scris m-am luminat si am aflat ca uzian a fost scoasa din rahat. Evident ca datoriile istorice nu le-a facut Chebutiu, dar cred ca atunci cand preiei o firma stiind ce probleme are si daca nu esti in stare sa ai grija de ea te retragi inainte de a o termina.
  Pe mine nu ma intereseaza nici Dani ni Obadau nici Chebutiu nici Preda nici care o mai fi Fleck sau fostul Tunaru de care nu se mai aude nimic. Ma intereseaza sa mearga uzina si firmele desprinse din ea iar in acest moiment nu mai merge nimic si o stiu toti resitenii. Asa ca baiete nu te inflama pe cine nu trebuie.
  Va dati toti viteji desi ai tacut si lins in cur la greu de frica sa nu fiti dati afara de la vreuna din firme, eu cel putin din punctul asta de vedere sunt linistit am coloana vertebrala dreapta.
  Pentru o comunitate care colcaie de jeguri e cel mai bine sa se bata jegurile intre ele. Poate nu e cazul la noi

 29. eu says:

  pt noi nu cred ca este ceva nou,se vede cu ochiul liber jaful de la uzina…..am vrea sa vedem deznodamantul;daca era in SUA acest jaf,oameniilor astora li se confisca totul,nu mai aveau dreptul sa aibe vreo firma si faceau si inchisoare,dar eu sunt de parere ca totul a fost cu acordul statului,au primit si hotii aia de la guvern dreptul lor si asa traieste si Chebutiu.UCMR-ul nu mai produce si statul nu a avut curajul sa-l inchida,le sareau oamenii in cap….la fel s-a intamplat si cu CSR-ul,sa scape de revolta oamenilor l-a “vandut”americanilor.Si mai sunt de parere ca si la UCMR sunt multi care stau degeaba,care trebuie sa inteleaga ca nu mai sunt vremurile ceausiste in care dadeai la maistru o jumate de tuica si dormeai toata noaptea.

 30. naspa says:

  pensionare
  1. podul de la hala noua se pare ca e reparat si se pregateste pentru dare in functiune
  2. celelalte firme isi primesc banii la timp in copnditiile in care au facut concedieri si au redus saptaman de lucru la 4 zile
  3. Eu nu am fost prezent asa ca intreb pe cei mai inteligenti si informati cine l-a plimbat pe Mircea Geoana in campania electorala pe la unele firme? Nu m-as mira sa fi fost indemnuri voalate de a merge la referendum asa cum barfeste lumea pe la colturi
  In concluzie nu exista albi si negri in cazul asta ci toti sunt gri asa ca nu-i mai pupati pe unii si-i scuipati pe ceilalti ca pentru noi oamenii onesti nu conteaza numele ci conteaza unde s-a ajuns si stim ca nu noi suntem vinovati pentru situatia asta si asteptam o rezolvare urgenta indiferent cine plateste dar sa nu mai platim noi care ne-am facut treaba ani de zile corect.

 31. Mihai says:

  Buna,
  faptul ca a aparut acest articol pe mine nu ma mai mira. Daca s-au facut niste afaceri oneroase, apai mai mult ca sigur ca si cei care detin aceste informatii au participat cu buna stiinta la acestea. Daca s-ar fi dorit ca lucrurile sa mearga bine, atunci de mult ar fi aparut un astfel de articol. Dar asa…. Mai mult ca sigur cineva din staf a fost deranjat de ceva anume, a fost dat deoparte si ca urmare si dai si lupta impotriva celor cu care a fost odata impreuna. Nimic nou sub soare.
  Si daca ar fi sa ne intereseze soarta orasului atunci ar trebui sa-i intrebam pe multi cei care au condus, pe cei care conduc acum sa ne raspunda de ce acest oras nu are parte de investitori. De ce?
  Voi oamenii de bine din acest oras stiati ca aveti dreptul sa participati la sedintele consiliului local, judetean, etc.? Cand se anunta in ziar asa ceva mergeti mai multi si puneti intrebari despre ce se intampla in jurul nostru, in acest oras. Degeaba in ceasul al doisprezecelea. Hai sa ne mai si trezim!

 32. naspa says:

  Mihai, din betie te trezesti a doua zi. Din pacate nu mai putem repara ce au stricat altii nici treji nici adormiti.
  Trebuie sa nu-i mai lasam sa distruga si ce a mai ramas. In primul rand ma refer la resursa umana atat cata mai este, desi nu prea mai stiu cum o poti coagula sa faci treaba iar de angajat absolventi e mai greu ca nu se mai lasa pacaliti si cei dati afara s-au cam orientat spre alte firme. La ce orgolii sunt printre sefii din firmele astea prefera sa lase sa se distruga tot decat sa recunoasca ca au gresit.
  Ce sedinte de consiliu; sa mergi acolo si sa ce? Adica oamenii de bine din acest oras se pricep ei la legi, imediat iti inchiad consilierii gura ca nu cunosti chichitele legii si ca mergi acolo doar sa apri la televizor asa ca iti bagi piciorele si nu te implici ca stii rezultatul de la inceput. Mai bine vorbim aici, injuram, ii injuram si pe ei si ne injuram si intre noi dupa care iei un det de rachie si te culci

 33. iuga says:

  Bai nasparlitule, mai lasane frate in plata domnului ca prea le stii tu pe toate. Cum apare un om care isi spune parerea cum tu ii dai replica. Ba le stii pe ale proiectantilor, ba pe ale edililor resiteni, cine puii mei te crezi bai frate, esti GURU de Resita, esti inteligentul banatului cine mata esti de nu ne lasi sa ne spunem oful.

 34. Cristi says:

  Draga Karla, sa nu-ti faci prea mari sperante de la RRR pt. ca de acolo, in ultimii 3 – 4 ani, au fost indepartati poate cei mai mintosi oameni. Au fost schimbati ca. 3 directori executivi, 4 directori financiari, a fost decimat serviciul de proiectare, cel de aprovizionare, a fost pus pe liber directorul de productie si alti oameni de baza experimentati. Sigur, s-a incercat inlocuirea acestora cu pupaciosii de maini si lingatorii de blide care vom vedea unde ne vor duce. Daca vrei sa cunosti trista realitate de la noi, mai exact, intreaba-i pe cei care mai activeaza si care au anii buni de activitate( mai mult de 5 ani ) la RRR: – De cate ori s-a intamplat sa se mai primeasca banii la timp ( lucru nefiresc pana prin 2008 – 2009 ) ? – de cate ori s-au marit / ajustat salariile in ultimii 4 ani si ce atmosfera de lucru domneste in cadrul fabricii ? Sa nu mai spun de haosul care predomnina, de dezmembrarile birourilor TESA, spatiilor depozitare si a utilajelor si a diverselor echipamente ( fireste, produsele din metal ce s-ar mai fi putut refolosi luand si acestea calea centrelor de colectare a fierului vechi etc. ).

 35. naspa says:

  iuga daca nu esti instare sa aduci argumente si doar jigniri normal ca te faci de rasul lumii.
  Esti paralel cu realitatea si nu trebuie sa fii guru pentru ce spun eu si altii de pe aici le stie toata lumea si se pare ca singurul care nu le stie dar vrea sa se bage in seama esti tu. Informeaza-te si nu o sa te mai simti complexat, stiu ca poti.

 36. gheorghita says:

  E trist, dar adevarat…aruncam vorbe in vant s preconizam solutii…stiti acea zicala…optimistul asteapta momentul prielnic, pesimistul isi frange mainile de disperare, in timp ce oportunistul isi vede linistit mai depate de problemele sale. Ca atare, ca si in situatia de fata, cainii latra, caravana trece! Nu se va face nimic, ci doar vom specula niste nume precum Chebutiu, Lacrimioara, Preda, Obadau..etc etc…3 zile tine minunea si oamenii vor uita din nou..iar oportunistii adevarati se vor imbogati in continuare pe spinarea oamenilor, care, demult timp, si-au facut un hobby din a-si repeta : ‘ce sa faci, asa e viata!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/