Ce spun cei care au asistat la devalizarea UCMR!

explo 1000x200

Cei care conduc acum Uzina Constructoare de Mașini Reșița sunt hotărâți să aștepte urmările descinderilor de astăzi, după care să se constituie în parte civilă și să recupereze tot ce se mai poate din prejudiciul astronomic de 10 milioane de euro.

Acțiunea din această dimineață nu pare să îl fi surprins pe administratorul judiciar al companiei UCM Reșița, Remus Borza, care este de părere că prejudiciul estimat de procurorii DNA este unul cât se poate de real.

„E o realitate devalizarea UCMR de acest tandem. Este prematur să facem declarații, dar eu cred că este puțin probabil să se recupereze tot ceea ce a fost înstrăinat. Bunurile au fost vândute și revândute pe mai multe firme. Aștept dreptate, pentru că în ceea ce privește recuperarea prejudiciului sunt slabe șanse. Doar parțial ar putea fi readuse în patrimoniul uzinei. Pe viitor, totul depinde de organele de anchetă. Ne vom constitui în parte civilă în acest proces”
, a declarat Remus Borza în exclusivitate pentru www.expressdebanat.ro .  Acesta a adăugat că în cauza celor doi este o anchetă în curs de derulare și că, deocamdată, operează prezumția de nevinovăție, mai ales că până la finalizarea procesului mai e cale lungă.

Fără comentarii

Dan Obădău, pe vremea conducerii UCMR de tandemul Chebuțiu-Preda, era membru în Consiliul de Administrație al societății, for prin care mai toate clădirile importante de patrimoniu au fost înstrăinate. Acesta a avut curajul să sesizeze în câteva situații presa cu privire la acest aspect, însă a fost redus la tăcere de foștii directori. Dan Obădău se abține deocamdată să facă vreun comentariu pe tema acțiunii de astăzi a procurorilor DNA.

„Pentru moment, nu e cazul să facem comentarii, pentru că nu știm nimic. Nu m-aș aventura într-un comentariu. E prima tură! Sunt surprins de treaba aceasta, dar să vedem ce spun zilele următoare. Este o veste pe care acum am primit-o. Oamenii aceia cu siguranță au cercetat ca lumea, lucrurile au fost evaluate, probabil că așa s-a ajuns la această sumă”, a spus Dan Obădău pentru Express de Banat.

banner 970 x 250