Împărțiți în două după arestarea lui Chebuțiu și Preda!

Descinderile din această dimineață la vilele celor doi foști directori ai UCMR au generat păreri împărțite printre liderii sindicali care au lucrat pe lângă cei doi.

După ce au fost găsiți vinovați și condamnați la închisoare în urma afacerilor cu motoare vechi vândute de UCMR, Chebuțiu și Preda vor fi puși din nou în fața procurorilor anticorupție pentru evaziune fiscală, abuz în serviciu, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Liderii sindicali contactați în această dimineață și-au dat cu părerea cu privire la bunurile din patrimoniul UCMR care au intrat ilegal în averile lui Adrian Chebuțiu și Adrian Preda. Jivomir Tovladiat, lider sindical în cadrul UCM Reșița, spera ca măcar o parte din bunuri să mai fie recuperate, susținând că acum este momentul în care vor ieși la iveală toate ilegalitățile făcute în timp. ,,Ancheta este în plină desfășurare. Ce se poate reupera și se poate dovedi că a fost luat cu rea credință se va recupera. Nu știu dacă toate bunurile din patrimoniul UCMR se vor putea recupera, eu sper să se întâmple acest lucru. În orice caz, până la urmă se va face dreptate, vor ieși la iveală toate lucrurile făcute în trecut”

În sprijinul acestei idei vine și Gheorghe Despa. În numele tuturor angajaților UCMR, acesta își pune speranțele în recuperarea fostului debarcader care aparținea UCMR-ului. De asemenea, liderul sindical este de părere că recuperarea bunurilor pierdute poate fi posibilă dacă oamenii legii își fac datoria. ,,Toți cei de la UCMR suntem interesați să ne recuperăm tot ce s-a pierdut în perioada aceasta cu Chebuțiu și cred că una dintre cele mai mari bucurii ale UCMR ar fi ca fostul debarcader să revină la bază. Sigur că suntem interesați să ne recuperăm daunele și tot ceea ce am pierdut în această perioadă când au fost Chebuțiu și Preda în frunte. Dacă organele în drept își fac datoria și acolo unde este cazul, eu zic că ar fi posibil să recuperăm ceea ce s-a pierdut în perioada asta”.

Pe de altă parte, Nicolae Drăgan, liderul sindical al BNS, susține că trăim într-o țară a DNA-ului. De asemenea, liderul sindical BNS este sceptic în ceea ce privește vinovăția celor doi, pe principiul că atât Chebuțiu, cât și Preda nu puteau fi chiar atât de inconștienți încât să comită fapte care să-i bage în pușcărie. ,,Nu cunosc dosarul, dar ca om din tribună nu știu ce să zic, decât că trăim în țara DNA-ului. Eu, ca simplu cetățean, ce pot să zic? Mie îmi pare rău de omul Chebuțiu, de familia lui, de familia celuilalt, pentru că amândoi sunt tineri. În rest, bănuiesc că la valoarea lor nu au fost totuși atât de inconștienți să facă asemenea minuni“