EXCLUSIV. Stepanescu, judecat pentru corupție alături de femeia misterioasă care l-a distrus!

Fostul primar al Reșiței a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, procurorii finalizând într-un timp foarte scurt dosarul care înseamnă sfârșitul carierei sale politice, dar și a celei în administrația publică!

Pus în fața unor probe zdrobitoare prezentate de procurorul Lucian Dolcu, Mihai Stepanescu a recunoscut că a luat șpagă, în mai multe rânduri, chiar din ziua reținerii sale de către DNA Timișoara. La scurt timp după ce a ieșit însoțit de organele de cercetare penală din Primăria Reșița, acesta a vorbit, ca mai toți politicienii corupți, despre un dosar politic. Câteva ore mai târziu și-a dat seama că nu are încotro și a ales calea sincerității. Procurorul de caz nu a mai avut mare lucru de făcut din acel moment, astfel că dosarul a fost deja trimis spre soluționare Tribunalului Caraș-Severin. Alături de Stepanescu vor mai răspunde în fața legii în aceeași cauză Stelian Tăune, reprezentantul firmei de la care fostul edil a primit sume de bani și materiale pentru vila sa din Timișoara, dar și misterioasa Antonia Ioana Șandru, femeia care intermedia șpaga. În jurul acesteia au apărut tot felul de discuții, dar cert este până în momentul de față că ea îi aducea lui Stepanescu plicurile cu bani, iar în momentul în care a fost prinsă de DNA a acceptat să-l filmeze și să-l ofere, practic, pe tavă, organelor de cercetare penală. Atât Antonia Ioana Șandru, cât și Stelian Tăune sunt judecați în stare de libertate, în timp ce Mihai Stepanescu se află în spatele gratiilor din seara zilei de 19 noiembrie 2015, când a fost reținut pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, iar apoi arestat preventiv.

CITEŞTE ŞI: 

UPDATE 5. NEWS ALERT! Stepanescu recunoaște că a luat șpagă! A ieșit în cătușe de la DNA! (VIDEO/FOTO)

UPDATE 2. Șpagă în plic pentru primarul Stepanescu, chiar în vila sa din Timișoara! Stă 30 de zile în arest preventiv!

UPDATE 5. NEWS ALERT! Stepanescu recunoaște că a luat șpagă! A ieșit în cătușe de la DNA! (VIDEO/FOTO)

UPDATE. Stepanescu, monitorizat de DNA din martie! Ce au decis astăzi judecătorii?
Potrivit materialului de urmărire penală, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Stepanescu a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la Stelian Tăune, pentru a-i atribui în mod discreționar contracte de lucrări. Mai exact, pentru pavarea unor străzi din municipiu.  Fostul primar a primit de la omul de afaceri “suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări”.  De asemenea, a mai pretins remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea vilei sale din Timișoara, valoarea totală fiind de 214.954 lei.
Înainte ca procesul primarului Stepanescu să înceapă propriu-zis, Tribunalul Caraș-Severin va pune în discuție menținerea arestului preventiv și va verifica legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul întocmit de procurorul Dolcu.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte de ultimă oră din dosarul fostului primar al Reșiței! 

 

 

 

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV. Primarul Stepanescu a fost mai mult forțat să ia mită!

OFICIAL. Stepanescu le cere iertare reșițenilor. Crina i-a luat locul la cârma Primăriei!

EXCLUSIV. Stepanescu avea pregătite și alte reabilitări de străzi pe șpagă! De și mai mare anvergură!