UPDATE 5. NEWS ALERT! Stepanescu recunoaște că a luat șpagă! A ieșit în cătușe de la DNA! (VIDEO/FOTO)

Procurorul Lucian Dolcu, cel care l-a prin în flagrant și l-a trimis, practic, pe vicele corupt Ghiorghioni șapte ani și patru luni după gratii, se află în aceste clipe în biroul primarului Reșiței, Mihai Stepanescu. Este vorba despre o percheziție prin care se urmărește ridicarea mai multor documente.

Deocamdată, nu se cunosc amănunte, însă edilului-șef i s-a recomandat să-și cheme un avocat. În atenția anchetatorilor este un dosar de corupție.

stepanescu DNA

UPDATE 1, ora 11.50
„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 – 2015.  
În cursul zilei de 19 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșița, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, informează DNA.

UPDATE 2, ora 13.24

În urmă cu doar câteva momente, primarul Mihai Stepanescu și procurorii DNA au părăsit sediul Primăriei Reșița. Edilul-șef a precizat că nu știe de ce a primit vizita anchetatorilor, dar, întrebat de jurnaliști dacă a luat mită, a precizat că nu.

dolcumasina dna la primarie stepanescu

„A trebuit să prezentăm documente. Știu doar că se face o percheziție (…) Nu am luat bani sub nicio formă”, a spus primarul, la ieșirea din birou.

În completare, avocatul său, Viorel Pașca, a spus că este vorba despre un contract de atribuire de lucrări publice. „Nu am văzut dosarul, nu știu despre ce lucrări este vorba”, a precizat apărătorul.

Edilul-șef a urcat în mașina DNA pentru a fi dus pentru audieri, la Timișoara.

UPDATE 3 – Neoficial, vizat ar fi un contract încheiat cu firma Elis, din județul Alba, pentru pavarea mai multor zone din oraș.

UPDATE 4 – Mihai Stepanescu a ajuns la sediul DNA Timişoara, acesta declarându-le jurnaliştilor de la Pressalert: „S-au făcut percheziţii. O să dau explicaţii. Eu nu am luat de la nimeni. Eu nu am perceput nimic nici în contractul ăsta. Sunt sigur că în spate sunt şi nişte interese politice. Eu nu am perceput nici direct, nici indirect. Nu ştiu ce interese politice”. Acesta urmează să fie audiat alături de femeia care a fost intermediară în primirea şpăgilor. Pe lângă biroul primarului, vizate de procurorii DNA au fost casa edilului-șef, din Timișoara, unde percheziția s-a încheiat în jurul orei 15.00, dar și locuința sa din Reșița.

UPDATE, ora 22.30

Primarul Reșiței a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. El a recunoscut faptele de care este acuzat. Stepanescu ar fi primit șpagă în patru rânduri. E acuzat de luare de mită în formă continuată.

 

Rămâi cu Express de Banat, Revenim cu amănunte!