OFICIAL. Stepanescu le cere iertare reșițenilor. Crina i-a luat locul la cârma Primăriei!

Aleșii locali au fost convocați astăzi să ia parte la două ședințe. Una extraordinară, în care au luat act de demisia primarului Mihai Stepanescu, iar o a doua, de îndată, în care l-au mandatat pe Ioan Crina să preia atribuțiile de edil-șef.

În plen s-a dat citire demisiei lui Mihai Stepanescu, care și-a cerut scuze prin actul înaintat nu doar consilierilor locali și angajaților Primăriei Reșița, ci și reșițenilor. „Motivez că nu doresc să fie afectată imaginea instituției, pentru că sunt cercetat într-un dosar în care nu mă așteptam să fiu inculpat, eu nefăcând vreo cerere de emitere a unor bunuri către mine sub nicio formă. Regret situația și cer iertare dumneavoastră, colegilor din Consiliul Local și din Primărie, și vă mulțumesc. De asemenea, cer iertare tuturor reșițenilor”, a scris fostul primar al municipiului Reșița.

După ce consilierii locali au luat act de demisia lui Mihai Stepanescu, de astăzi fost primar al Reșiței, ședința extraordinară s-a încheiat. Întrunirea a fost urmată de o scurtă pauză în care starea de fapt i s-a adus la cunoștință prefectului de Caraș-Severin, Nicolae-Miu Ciobanu. Acesta a emis un ordin de încetare a mandatului lui Stepanescu, iar decizia a ajuns înapoi în plenul Consiliului Local Reșița.

Având în vedere demisia domnului Mihai Stepanescu, primar al municipiului Reşiţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin în data de 23 noiembrie 2015, prefectul judeţului Caraş-Severin, domnul Miu Nicolae Ciobanu, a emis astăzi, 23 noiembrie 2015, Ordinul nr. 300/23.11.2015 prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al acestuia, conform prevederilor art. 15 alin.(2), art. 16 şi art. 17 alin.(1) din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare”, a comunicat prefectul Nicolae-Miu Ciobanu.

În cea de a doua ședință, convocată de îndată, consilierilor locali li s-a citit ordinul prefectului de Caraș-Severin. Ulterior, s-au făcut nominalizări pentru viceprimarul care va prelua atribuțiile de primar. Atât Ioan Crina, cât și Lucian Voina au fost nominalizați de colegii din plen, însă opțiunea s-a supus votului secret, iar social-democratul a învins cu 12 voturi „pentru”.

Suntem într-o situație unde lucrurile se precipită pe finalul acesta de an, a fost și unul dintre motivele care m-a făcut să accept, în fond, candidatura pentru funcția asta. Avem probleme mari cu ADI Intercom Deșeuri, Aquacaraș, vedeți că suntem într-o situație de a ni se tăia fondurile și sunt vreo 200 de milioane de euro pe tot județul, trebuie bugetul aprobat, trebuie continuată o filosofie pe care o avem și să o punem în practică până anul viitor. Sunt multe, multe … de făcut într-o perioadă destul de scurtă. Dar, cred că am destul de multă experiență. Am lucrat destul de mult în Primărie, știu cu ce se mănâncă și cred că voi face față. Sigur, mă bucură și sprijinul colegilor. Aș fi vrut să văd și părerea celor care au absentat. Lăsând la o parte mișcările politice, aici ești în slujba cetățeanului. Odată ce ai jurat și ai intrat în Consiliul Local interesul ar trebui să fie al cetățeanului, indirefent de orientarea politică”, a declarat Ioan Crina, în urma ședințelor de astăzi.

În plen, viceprimarul cu atribuții de primar a spus că nu și-a dorit niciodată această funcţie și că nu își dorește ca situația actuală să umbrească toate lucrurile bune pe care le-a făcut până acum, în echipă cu Stepanescu.

FOTO: ARHIVĂ