EXCLUSIV. Stepanescu avea pregătite și alte reabilitări de străzi pe șpagă! De și mai mare anvergură!

Procurorii DNA și judecătorul de drepturi și libertăți care a dispus arestarea primarului Mihai Stepanescu au constatat că edilul-șef al Reșiței plănuia tunuri și mai mari! Toate în detrimentul cetățenilor orașului!

Examinând materialul probator administrat în cauză până la acest moment, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Timiş a constatat că, în urma derulării activităţii presupus infracţionale, inculpatul Stepanescu, în calitatea sa de primar al Reşiţei, a pretins și primit de la patronul unei firme, prin intermediul unei femei frumoase, sume de bani care nu i se cuveneau. „În schimbul acestor foloase, inculpatul și-a exercitat influența pe care o avea asupra angajaților din cadrul primăriei în vederea atribuirii și decontării către SC EC SRL a unui contract de achiziții publice având ca obiect reabilitarea străzii B. din municipiul Reşiţa, precum și pentru acordarea în viitor a unor noi lucrări de anvergură”.

Judecătorul de drepturi și libertăți a mai concluzionat că, acţionând în această modalitate, Stepanescu a încălcat în mod grav deontologia funcției publice deținute, producând un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi aducând o atingere importantă nu numai activităţilor de serviciu ale Primăriei Municipiului Reșița, ci şi intereselor legale ale persoanelor. Prin întregul său comportament, inculpatul Stepanescu a dovedit disponibilitate în negocierea prerogativelor sale şi ale subordonaţilor săi, arătând că înţelege ca, în schimbul primirii unor foloase materiale, să procedeze la îndeplinirea atribuţiilor specific funcției sale în mod ilegal şi discreţionar, sub acest aspect neavând niciun fel de importanţă împrejurarea că rolul său în fruntea Primăriei Reșița era cel de a coordona lucrările publice la nivelul municipiului și de a avea în vedere, la luarea deciziilor, interesul cetățenilor Reșiței”, a mai motivat judecătorul.