BOMBĂ. Ștefănescu pleacă din PSD? Nu exclude candidatura ca independent la Primăria Reșița!

Odată cu problemele pe latură penală instrumentate de DNA împotriva fostului primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, scena politică a lăsat un vid de putere pe plan local. Asta, mai ales că fostul-edil ar fi plecat ca favorit, avantajat de Lege, în cursa pentru alegerile locale din 2016.

Potrivit actelor normative, alegerile locale din 2016 vor stabili din primul tur primarul pentru următorii patru ani. Asta înseamnă că cel care se află pe funcție, dacă își dorește încă un mandat de edil-șef, pleacă, teoretic, cu cele mai multe șanse, ajungându-i chiar și un vot în plus. Scaunul de la Primăria Reșița s-a vacantat încă de ieri, atunci când în plenul Consiliului Local s-a dat citire demisiei înaintate de Mihai Stepanescu.

VEZI AICI ce le-a transmis reșițenilor fostul primar!

Locul său este luat în prezent de Ioan Crina, tot membru al PSD, care, cel mai probabil, ar putea fi lansat de social-democrați în cursa electorală.

Una peste alta, unii membri de partid, cu actuala problemă de imagine a PSD, nu exclud varianta unei candidaturi independente, astfel încât să poată sta departe de orice „combinație” pe linie politică. Potrivit unor surse apropiate, unul dintre cei care și-ar dori să se înscrie în competiție în această formulă, ca independent, ar fi Nicolae Ștefănescu, actualmente consilier județean din partea PSD. Întrebat de reporterii Express de Banat dacă o astfel de teorie ar fi posibilă, acesta nu a infirmat-o.

„Nu am ieșit din PSD, dar nu exclud niciun fel de posibilitate de a ajuta Reșița să fie ce a fost și mai mult decât atât!”, a precizat Ștefănescu pentru www.expressdebanat.ro. Practic, în momentul de față, Nicolae Ștefănescu nici nu ar putea renunța la partid pentru că PSD l-a propulsat pe lista USL pe un loc eligibil la alegerile locale din 2012 la Consiliul Județean. În cazul în care ar părăsi formațiunea, și-ar pierde și fotoliul de ales.

Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla pe scena politică până la alegerile locale din 2016! Apele au fost extrem de agitate în Caraș-Severin, mai ales că în ultima vreme Direcția Națională Anticorupție a stricat periodic planurile partidelor politice cu dosare extrem de grele.