UPDATE. Stepanescu, monitorizat de DNA din martie! Ce au decis astăzi judecătorii?

Primarul Reșiței a intrat în atenția organelor de cercetare penală cu mult timp înainte ca acesta să-și părăsească biroul însoțit de procurorul DNA, Lucian Dolcu!

Prin Ordonanța din data de 20 martie 2015 s-a început urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, iar prin ordonanța din data de 18 noiembrie 2015 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Mihai Stepanescu, pentru săvârşirea a două infracțiuni de luare de mită, aflate în situația concursului real, față de intermediara mitei, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la luare de mită, infracţiuni aflate în situaţia concursului real, și față de patronul firmei care reabilitează unele străzi din Reșița, pentru săvârșirea infracţiunii de dare de mită.

Procurorul DNA a reținut în sarcina inculpatului că în calitate de primar al Reșiței, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, a pretins și primit de la patronul firmei de pavaje, pentru a-și îndeplini necorespunzător atribuțiile de serviciu în sensul atribuirii în mod discreționar a unor contracte de lucrări de interes public în Municipiul Reșița, suma de 72.000 lei.

De asemenea, procurorul a reținut că inculpatul a mai pretins remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în valoare totală de 214.954 lei, în curtea vilei sale din Timișoara.

Arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Timiș, Mihai Stepanescu a formulat contestație. Curtea de Apel Timișoara va decide astăzi dacă fostul primar al Reșiței iese sau nu de după gratii.

CITEŞTE ŞI: 

UPDATE 5. NEWS ALERT! Stepanescu recunoaște că a luat șpagă! A ieșit în cătușe de la DNA! (VIDEO/FOTO)

UPDATE 2. Șpagă în plic pentru primarul Stepanescu, chiar în vila sa din Timișoara! Stă 30 de zile în arest preventiv!

UPDATE 5. NEWS ALERT! Stepanescu recunoaște că a luat șpagă! A ieșit în cătușe de la DNA! (VIDEO/FOTO)

UPDATE 1 -Judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins ca nefondată contestaţia formulată de Mihai Stepanescu împotriva încheierii penale pronunțată de magistrații din cadrul Tribunalului Timiş. Prin urmare, rămâne în arest preventiv și nu scapă de cătușe.