PREMIERĂ. Vicepreședintele PSD și-a anunțat candidatura de independent la Primăria Reșița din sediul de partid!

Informațiile publicate de Express de Banat încă de ieri au fost reconfirmate astăzi de Nicolae Ștefănescu, în cadru oficial, într-o conferință de presă. Anunțul a fost o premieră pentru Caraș-Severin, pentru că actualul vicepreședinte a anunțat că renunță la PSD chiar în sediul de partid.

Informația că Nicolae Ștefănescu va candida independent la Primăria Reșița a fost confirmată astăzi oficial. Mai mult decât atât, actualul lider social-democrat a povestit contextul în care s-a născut ideea de a ținti spre cârma administrației publice locale.

CITEȘTE ȘI: BOMBĂ. Ștefănescu pleacă din PSD? Nu exclude candidatura ca independent la Primăria Reșița!

Duminică, m-au sunat vreo cinci prieteni, spunându-mi că pe un post central am apărut că m-ar fi dat în gât amanta și că sunt arestat. Am intrat în legătură telefonică și i-am cerut doamnei Letiția Zaharia un singur lucru: să revină cu informația și să o rectifice pentru că este vorba despre o confuzie. A răspuns o doamnă, mi-a spus că mă vor contacta, dar nu a mai făcut-o nimeni (…) Nu am fost contactat nici până la ora actuală. Tot făcându-mă primar, cei care m-au sunat mi-au spus că trebuie să candidez la primărie”, a declarat Nicolae Ștefănescu, vicepreședintele PSD Caraș-Severin.

Acesta este de părere că ceea ce s-a întâmplat duminică n-a fost o simplă confuzie, ci a fost vorba despre o manipulare de cea mai joasă speță. „Cea mai mare manipulare este atunci când două nume se aseamănă. În sociologie, tehnica se numește doi dintr-o lovitură. Poate o fi fost o pregătire neatentă a materialului, dar faptul că nu au revenit cu rectificarea mă face să cred că lucrurile au stat altfel”, a concluzionat Ștefănescu.

Una peste alta, confuzia a lansat o premieră în politica din Caraș-Severin. Vicepreședintele PSD și-a anunțat candidatura la Primăria Reșița, ca independent, din sediul partidului din care face parte din 1994.

Nu neg nimic din ceea ce a apărut în presă, ci reconfirm că așa stau lucrurile. Problemele Reșiței sunt atât de grave, încât în jurul unui primar independent trebuie să se adune toate partidele politice. Mă doare enorm când văd cum, de la zi la zi, Reșița devine o comună unde trenul intră cu fundul (…) Tehnic, atunci când îmi voi depune candidatura mă retrag din PSD și din Consiliul Județean Caraș-Severin. Cu o zi înainte de a-mi depune candidatura”, a clarificat Ștefănescu.

Practic, premiera de astăzi mai pornește și din faptul că vicepreședintele PSD este primul candidat anunțat oficial la Primăria Reșița.