Adi Petrea și-a învins din nou profesorul! Chiar la el acasă!

După un meci „nebun“, HC Adrian Petrea Reșița a învins duminică seara Dunărea Călărași, cu scorul de 26-25, în etapa a 17-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Adrian Petrea și-a învins încă o dată profesorul în acest sezon, chiar la Constanța, orașul natal al lui Aihan Omer.

Handbaliștii cărășeni par a fi depășit perioada nefastă pe care au traversat-o în ultimele trei etape, iar mobilizarea generală de la finalul săptămânii a adus o victorie mare pentru HC Adrian Petrea, care a urcat până pe locul al patrulea în clasament, cu 31 de puncte. Elevii lui Adi Petrea pot termina anul 2015 pe această poziție dacă Steaua nu câștigă partida cu echipa campioană HCM Minaur Baia Mare.

Partida din această seară, de la Constanța, a avut o desfășurare palpitantă, cu răsturnări spectaculoase de scor. În minutul 51, Dunărea Călărași conducea cu 23-20, dar o serie formidabilă a reșițenilor i-a adus pe oaspeți în avantaj cu 24-23, în minutul 56. Echipa lui Aihan Omer s-a zbătut mult pe final, dar nu a mai reușit decât să egaleze în două rânduri, pentru că elevii lui Adrian Petrea s-au mobilizat exemplar în apărare și au ținut piept și ultimului asalt disperat din acest meci de infarct, în momentul în care mai erau câteva secunde de joc și scorul de pe tabelă indica o victorie a Reșiței. La un gol, dar aducătoare de trei puncte importante.

„Vreau să felicit toți băieții, pentru că începând cu plecarea de la Reșița și momentele de pregătire a meciului cu Dunărea Călărași am văzut la ei o dorință și o altfel de atitudine, care și-au spus cuvântul în seara asta în teren. A fost o cu totul altă echipă față de ceea ce am jucat în ultimele trei meciuri. Au fost pur și simplu niște lupi înfometați, lupi dornici de a ataca. A fost un meci fantastic. Apărarea a fost decisivă în obținerea acestei victorii. Am avut o apărare foarte betonată, doar în unele momente adversarii noștri au marcat ușor, în rest celelalte goluri le-au marcat cu dificultate. Punctele forte ale noastre au fost apărarea și determinarea în joc. Am jucat în maniera în care am câștigat meciul cu Dinamo și alte meciuri bune pe care le-am făcut. Așa cum am mai declarat și după meciul de acasă cu Galațiul, mă bucur să ne considere toți outsideri și la sfârșit să câștigăm cu un gol. Este o victorie mare pentru noi, o victorie care ne ajută foarte mult să ne clasăm în primele opt echipe. Dar încă nu suntem calificați în play-off. Însă chiar dacă terminăm această parte de campionat pe locul 4, obiectivul rămâne același: menținerea în Liga Națională. Ce este foarte important, vizavi de obiective, este că jucătorii și-au propus să termine în play-off“, a declarat antrenorul Adrian Petrea pentru expressdebanat.ro.

HC Adrian Petrea: Shota Tevzadze, Andrei Drăghici – Ilie Vaidasigan (8 goluri), Florin Dospinescu (5), Mihail Huta (3), Dușan Trifkovic (2), Cristian Lela (2), Mihai Rohozneanu (2), Marius Bahan (2), Eremia Pîrîianu (1), Oleksandr Starchenko (1), Lucian Ignat, Tiberiu Popovici, Sebastian Pârvan, Robert Rugaci, Andy Sămînță. Antrenor: Adrian Petrea.

Pentru HC Adrian Petrea urmează ultimul meci oficial din acest an, unul din optimile de finală ale Cupei României, echipa cărășeană urmând să întâlnească în deplasare pe HCM Făgăraș, ocupanta primului loc în Seria B a Diviziei A, la finalul turului actualului sezon. Partida se va disputa marți după-amiază, de la ora 16, nu miercuri cum figura în programul inițial, astfel că HC Adrian Petrea se va deplasa de la Constanța direct la Făgăraș, după care va reveni la Reșița.