Senatorul Ionuţ Chisăliţă, cel mai activ parlamentar de Caraş-Severin!

Doar o sesiune parlamentară a mai rămas până la jumătatea mandatului pentru cei 2 senatori şi 5 deputaţi de Caraş-Severin. Din decembrie 2016 până în iulie 2018, cele mai multe iniţiative legislative a avut senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă.

Pe site-urile celor două camere legislative se află sintetizată activitatea parlamentară a acestora până la vacanţa parlamentară din iulie 2018. Potrivit datelor prezentate pe senat.ro şi cdep.ro, cel mai activ parlamentar din Caraş-Severin după un an şi 7 luni de mandat este social-democratul Ioan Narcis Chisăliţă.

Senatorul PSD a avut în această perioadă 54 de iniţiative legislative, dintre care 17 au parcurs întreg procesul parlamentar şi au fost promulgate de preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, Ionuţ Chisăliţă a avut 13 declaraţii politice, 22 de luări de cuvânt în plen şi a formulat 12 întrebări şi interpelări adresate miniştrilor şi şefilor de agenţii guvernamentale.

La polul opus, cele mai puţine iniţiative legislative dintre cei 7 parlamentari cărăşeni a avut tot un pesedist. Deputatul Ion Mocioalcă figurează pe site-ul Camerei cu doar 10 astfel de proiecte iniţiate, dintre care numai unul a devenit lege. Liderul PSD Caraş-Severin apare, de asemenea, cu doar 4 luări de cuvânt în plen, cu zero declaraţii politice, zero întrebări şi zero interpelări. Cele 4 luări de cuvânt constă în depunerea jurământului şi citirea de rapoarte în numele Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

CITEŞTE ŞI: 

Senatorul Chisăliță, revoltat de situația pensionarilor din MAI: „Doamna ministru, îi lăsăm să moară?!” 

Senatorul Chisăliță nu pierde vremea: legea aparținătorilor legali a ajuns în Monitorul Oficial! 

Proiect de lege iniţiat de senatorul Chisăliţă, votat cu 247 de voturi „pentru“ şi nici unul „contra“!

Senatorul Ionuţ Chisăliţă, despre „reformarea din temelie a sistemului de declarare și plată a taxelor pentru veniturile independente“ 

Schimbări în instituţiile de învăţământ? Senatorul Chisăliţă, întrebare deschisă pentru o şefă de agenţie guvernamentală 

Temă pentru preşedintele ANAF de la senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă!