Primarul Miclău bagă Primăria Băile Herculane în faliment!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Prețul plătit pentru reabilitarea Vilei Elisabeta, cu scopul ca primarul Cristian Miclău să puncteze înainte de alegerile locale, expune orașul-stațiune unui risc uriaș, atrage atenția Mariana Molnar, președintele Asociației de Turism Băile Herculane!

Asociația Prin Banat a reușit să facă pentru Vila Elisabeta ceea ce se tot încearcă, dar nu se reușește de mai bine de un deceniu. 2 milioane de euro vor fi investite în reabilitarea clădirii de patrimoniu situate în centrul istoric al stațiunii de pe Valea Cernei. Faptul că această bijuterie arhitectonică, încărcată de istorie, îmbracă haine noi e un lucru foarte bun, numai că în spatele investiții s-ar ascunde riscuri uriașe pentru Băile Herculane.

Vila Elisabeta a mai fost odată într-un teledon. S-au căutat fonduri europene, acum, norvegiene. Pentru Vila Elisabeta cred că se găsea axă de finanțare și pe POR (n.r. – Programul Operațional Regional al Uniunii Europene). S-au preferat însă fondurile norvegiene. Cofinanțarea Primăriei este de 20%! Asta înseamnă vreo 500.000 de euro. Cu TVA și așa mai departe se ajunge la 600-700.000 de euro! Dacă faci această reabilitare a vilei cu 700.000 de euro, din punctul meu de vedere, ca și economist, nu ajungi decât la punctul de a aduce Primăria în faliment! Sau încerci să te împrumuți ca să pui cofinanțarea asta. Un muzeu în zona noastră, mai ales având trecutul istoric, este necesar, dar nu cu acest risc.”, a comentat Mariana Molnar.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Dacă tot se face un asemenea efort financiar și se asumă astfel de riscuri, pentru Băile Herculane ar fi fost multe alte obiective ce ar fi trebuit să aibă întâietate, mai spune reprezentanta atâtor operatori de turism. „Din punct de vedere turistic este bine că se reabilitează Vila Elisabeta, este de o importanță strategică. Un muzeu, biblioteca poți să le introduci într-un circuit turistic, dar întreb și eu: cu astfel de sumă nu mai bine aduceam înapoi terenul de sport, care a ajuns în domeniul privat?!”, întreabă Mariana Molnar, referindu-se la terenul de fotbal pe care se pregăteau multe echipe care alegeau Băile Herculane pentru stagii de pregătire. Fără stadion, acest segment de clienți a dispărut de pe Valea Cernei!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/