Insitutul Oncologic din Timișoara; urmează licitația de desemnare a constructorului

institut oncologic la timisoara
untitled design set 970x90 px

Au fost demarate procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, în urma ședinței de Guvern de joi din capitala Banatului.

Pe lângă noul stadion al Timișoarei și înființarea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche, în ședința de Guvern de joi, desfășurată în capitala Banatului, a mai fost luată o decizie importantă. Mai precis, s-a adoptat o hotărâre de Guvern privind desemnarea Companiei Naționale de Investiții ca structură de implementare pentru construcția și dotarea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara.

Astăzi demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți din întreaga zonă. O investiție prin PNRR de peste 230 milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi, ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale, vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant. Asta după ce am aprobat construirea cu tot cu aparatură a Spitalului de Mari Arși”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, înainte de ședința de Guvern.

publicitate ziar expresb 1000x100

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că, în urma aprobării hotărârii de joi, CNI poate declanșa procedura de licitație privind viitorul Institut Oncologic din Timișoara.

Un pas important pentru începerea lucrărilor într-un termen cât mai scurt la Institutul Regional de Oncologie Timișoara a fost făcut astăzi de Guvern, prin desemnarea Companiei Naționale de Investiții ca structură de implementare pentru construcția și dotarea viitoarei unități medicale. Investiția este în valoare de aproximativ 1,150 miliarde de lei și va fi finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Viitorul Institut Regional de Oncologie din Timișoara va avea 250 de paturi, ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, săli de tratament, șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem. După decizia luată astăzi de către Guvern prin ordonanță de urgență, Compania Națională de Investiții va declanșa procedura de licitație”, a explicat Mihai Constantin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/