Ministrul Transporturilor, asigurări pe Lugoj – Deva: „Va fi finalizată la timp”

lotul II autostrada lugoj deva

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat asigurări, la Timișoara, că lotul II din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva va fi gata la timp și se va primi finanțarea din PNRR.

Grindeanu spune că se poate lucra și că antreprenorul s-a mobilizat deja pentru a începe execuția pe secțiunea D + E, adică pentru autostrada de la Margina la Holdea.

„A fost semnată autorizația de costruire, se încep lucrările. Vă asigur, această lucrare va fi finlizată la timp, având finanțare PNRR. Nu există niciun fel de temeri că acest tronson de la Margina la Holdea nu va fi finalizat. Deja au fost aduse utilajele pentru săparea tunelurilor”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Timișoara.

Ce nu spune ministrul Transporturilor este că există autorizație de construire numai pe sectorul de autostradă până la tuneluri, așa cum Express de Banat v-a mai informat.

utilaje sapare tuneluri animale autostrada lugoj deva

Vă amintim că, în urmă cu 2 zile, CNAIR recunoștea, într-un răspun pentru Express de Banat, că nu există autorizație de construire pentru tunelurile pentru animale de 2 kilometri.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Acum se fac lucrări premergătoare începerii construcției propriu-zise. Constructorul aduce utilaje în șantier pentru a începe lucrările. A fost emisă deocamdată o autorizație de construire pentru sectorul premergator tunelurilor. Urmează ca în scurt timp să fie emisă și autorizația pentru secțiunea cu tuneluri. Anul acesta vor începe și lucrările la tuneluri”, a transmis, în 23 aprilie, pentru Express de Banat, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR.

Cei peste 9 kilometri de autostradă, cu tot cu tuneluri, trebuie să fie gata până la finalul anului 2026, pentru a nu se pierde banii din PNRR – aproape 2 miliarde de lei. Potrivit cotractului, semnat în octombrie 2022, constructorul avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare. Adică noiembrie 2023. Urmează perioada lucrărilor, stabilită la 34 de luni, adică 2 ani și 10 luni.

Dacă lucrările încep luna aceasta sau, cel mai târziu, la început de mai, atunci termenul este greu de respectat, pentru că s-au pierdut deja 5 luni din perioada de execuție.

utilaj sapare tuneluri lugoj deva

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/