Silviu Hurduzeu: Am avut mai mult de reparat decât am putut construi! Inclusiv imaginea Consiliului Județean!

La finele a patru ani de mandat de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu a recunoscut că a preluat un adevărat dezastru: drumuri praf și neintabulate, imposibil de reparat imediat, conturi blocate, proiecte europene pe punctul de a fi ratate, cu obligația de a restitui zeci de milioane de euro. În plus, imaginea administrației județene era cea a unei instituții profund corupte!

Hurduzeu spune că a rezolvat, măcar parțial, multe dintre aceste probleme, dar admite totodată că a construit mai puțin decât își propusese. A avut mult timp mâinile legate. Popririle pe cont, faptul că drumurile nu fuseseră intabulate și nu puteau intra la finanțare și proiectele europene blocate în diferite faze au necesitat timp și multă muncă.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Am apucat să și construiesc pentru că au fost depuse multe proiecte. Nu mă plâng, nu invoc scuze, dar trebuie ca lumea să știe. Când am ajuns la Consiliul Județean nu aveam studii de fezabilitate ca să mă duc cu drumurile și să le depun pentru finanțare. Un studiu de fezabilitate pe un proiect de eficientizare energetică, așa cum avem la spital pentru staționarul 1, 2 și 3, pe modernizarea și dotarea UPU sau pe modernizarea drumurilor județene nu poate fi făcut cu personalul din Consiliul Județean. Sunt proiecte mai mici care sunt depuse de către colegii din Consiliul Județean. Da, am de multe ori această senzație că mai mult a trebuit să repar decât să construiesc, dar eu cred că, totuși, la Consiliul Județean, în mandatul meu, măcar nu a mai fost acea anatemă. Chiar dacă este vechea problemă cu Pojejena, cu domnul Naidan, de care s-a încercat o oarecare legare a numelui meu, în această perioadă am avut ca obiectiv și o schimbare a imaginii Consiliului Județean. Până la urmă, e cea mai importantă instituție din județul Caraș-Severin, și vreau să cred că am reușit acest lucru.”, a declarat Silviu Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/