UPDATE! Natura s-a dezlănţuit la Oraviţa! Străzi şi gospodării inundate. Pompierii şi autorităţile locale intervin în continuare

Ploile abundende au făcut ravagii în oraşul de pe Valea Caraşului! Unsprezece străzi de pe raza UAT-ului au fost inundate, apa ajungând inclusiv în casele oamenilor. Toate echipajele disponibile ale Secției de Pompieri Oravița se află acum în teren și, împreună cu autorităţile publice locale, intervin pentru limitarea efectelor acestui fenomen.

„În urma ploilor abundente s-au format scurgeri pe versanți care au inundat opt străzi în orașul Oravița, alte trei străzi în localitatea Ciclova Montană, precum și câteva gospodării din Ciclova Română”, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraş-Severin.

În sprijinul pompierilor militari din Oravița s-au deplasat și colegi de la Detașamentul de Pompieri Reșița, cu două motopompe remorcabile și alte șase transportabile.

„E dezastru! Nu am reuşit să evaluăm încă pagubele. Deocamdată ne luptăm cu apa. Toţi oamenii şi utilajele de la Biroul de Gospădărie se află în teren pentru a diminua efectele acestui fenomen”, a explicat primarul oraşului Oraviţa, Dumitru Ursu.

UPDATE, ora 22.13

Numărul gospodăriilor afectate de inundații a ajuns la 38 (30 – Oravița, șase – Ciclova Montană, două – Ciclova Română), în timp ce drumul județean 571J, între Ciclova Română și Ciclova Montană, a fost acoperit de aluviuni, circulația fiind blocată în acest moment.

De asemenea, în Ciclova Montană, pe str. Bujorilor, SVSU Oravița a acționat cu un boldoexcavator pentru decolmatarea unui tub de scurgere.

Echipaje ale Poliției dirijează circulaţia în zonă.

Pentru înlăturarea efectelor inundațiilor intervin 35 de pompieri militari, cu şapte autospeciale și opt motopompe.