EXCLUSIV. Tatăl premierului Sorin Grindeanu, adus la audieri de procurorii anticorupție!

explo 1000x200

Nicolae Grindeanu, fost inspector școlar general în Caraș-Severin, va veni mâine în sala de judecată pentru a răspunde întrebărilor instanței într-un dosar în care sunt reținute mai multe fapte de abuz în serviciu!

Tatăl prim-ministrului este adus în fața instanței de către procurorii anticorupție pentru a explica motivele care au stat la baza deciziei sale de a permite cursanților Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Caransebeș să susțină examenele finale la Călan, acasă la managerul instituției de învățământ, președinte al UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc. Procurorii au descoperit că această școală punea diplome de asistent medical până și în brațele unor cursanți care au trecut o singură zi pe la ore. Cu alte cuvinte, trimitea în sistemul medical niște habarniști. Tocmai de aceea, Eleonora Gavrilesc avea nevoie ca examenele finale să se dea în condiții „speciale”. Ceea ce s-a și întâmplat. Dar asta doar după ce Nicolae Grindeanu ar fi fost apelat pe linie politică.

CITEȘTE ȘI:

Ordonanță pentru tata! Inspectorul Grindeanu, tatăl premierului României, scapă de întâlnirea cu judecătorii într-un dosar de abuz în serviciu!

EXCLUSIV. Baronul Mocioalcă, în dosarul de corupție de la „Carol Davila”! Nu-și mai amintește cum a intervenit la inspectorul Grindeanu! (STENOGRAME)

UPDATE: Inspectorul general, Nicolae Grindeanu, numit ilegal pe funcție?

În rechizitoriul procurorilor se reține că, inițial, tatăl premierului nici nu a vrut să audă de mutarea examenului de la Reșița la Călan. Șefa UNPR ar fi tras însă sfori și ar fi ajuns, pe linie politică, la colegii din PSD Caraș-Severin. În materialul de urmărire penală se face vorbire despre două nume grele: deputatul Ion Mocioalcă, șeful organizației județene a PSD, și Mihaela Popovici, președinta Tineretului Social-Democrat din Caraș-Severin! Ambii au fost audiați de către procurori, dar au exclus vreo intervenție la Nicolae Grindeanu. Intervenție ce ar putea fi tradusă ca un fel de trafic de influență! Mihaela Popovici apare în mai multe stenograme, în care discută explicit cu Eleonora Gavrilesc despre „rezolvarea problemei” cu generalul Grindeanu. Mai mult, pila acesteia a ajuns să obțină diploma de asistent medical generalist după ce a trecut doar câteva ore pe la școală! Cert este că, ulterior acestor discuții, fără să se fi schimbat în vreun fel datele problemei, șeful Inspectoratului Școlar General Caraș-Severin, Nicolae Grindeanu, i-a făcut pe plac managerului Gavrilesc. A permis susținerea examenului la Călan! Într-un final, toți trei, Nicolae Grindeanu, Ion Mocioalcă și Mihaela Popovici s-au ales doar cu calitatea de martori, postură din care tatăl premierului va povesti mâine în sala de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin.

„Vor fi audiați într-adevăr trei martori, printre care și domnul Grindeanu, care la acea vreme era inspector școlar general. Cu siguranță că din partea apărării vor fi nenumărate întrebări referitoare la presupusele infracțiuni săvârșite de clienta mea, doamna Gavrilesc. Domnul Grindeanu poate lămuri anumite aspecte referitor la faptul dacă a fost sau nu vreo intervenție la domnia sa din partea unor personaje politice din Caraș-Severin. Așteptăm cu interes și decizia Parlamentului cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, cu precizarea că și Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în libertate a unui condamnat definitiv pentru faptul că abuzul în serviciu în mare parte ar fi fost dezincriminat”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

CITEȘTE ȘI:

Vărul lui Liviu Dragnea, către familia premierului Grindeanu: „Dacă-l iubiți cu adevărat pe Sorin, spuneți-i să demisioneze! Chemați-l acasă, să lase infractorii să se descurce singuri cu justiția!”

EXCLUSIV. Poliția, acasă la familia premierului Sorin Grindeanu! [VIDEO]

Abuz în serviciu pentru managerul „dictator” al Postlicealei „Carol Davila”. Express de Banat a avut dreptate!

banner 970 x 250