Abuz în serviciu pentru managerul „dictator” al Postlicealei „Carol Davila”. Express de Banat a avut dreptate!

explo 1000x200

Eleonora Gavrilesc, cea care în luna septembrie îi acuza pe reporterii EDB că „au o minte bolnavă” și îi amenința cu judecata pentru că au scris minciuni la momentul percheziției, este pusă sub acuzare de parchet pentru trei infracțiuni. De asemenea, se află sub control judiciar pentru 60 de zile, alături de juristul Inspectoratului Școlar Județean, Ion Păleanu.

Ancheta procurorilor cu privire la școala postliceală începe să prindă o tentă extrem de interesantă, aceștia precizând faptul că persoanele vizate de anchetă au făcut presiuni atât la nivelul instituțiilor centrale, cât și la membrii unui partid politic pentru deschiderea unor puncte de lucru ale postlicealei.

Managerul Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Călan şi al Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş, Eleonora Gavrilesc, este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, de instigare la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut   pentru   sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. La momentul percheziției, femeia, care acum are trei capete de acuzare, credea că ancheta oamenilor legii este o glumă și a amenințat cu instanța reporterii Express de Banat pentru că și-au permis să spună adevărul.

„Relatările din articolul publicat în Express de Banat, sunt departe de adevăr, în prezent fiind vorba doar de o sesizare efectuată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, instituție care în prezent efectuează cercetări privind conținutul sesizării. Subliniez faptul că articolul dumneavoastră a denigrat unitatea de învățământ pe care o reprezint, deoarece ați menționat în articol că este vorba de fapte de corupție, fără să existe o concluzie clară și finală a organului de cercetare în acest sens. Ați specificat de asemenea, că informațiile provin de la un oficial al unității școlare, nespecificat. După finalizarea anchetei, ne rezervăm dreptul de a înainta în instanță acțiune împotriva publicației Dvs. privind atitudinea lipsită de deontologie jurnalistică de care ați dat dovadă”, spunea managerul într-un drept la replică transmis redacției în luna septembrie fără antet și plin de greșeli de ortografie. Cel mai probabil, acum i-au trecut ideile năstrușnice, mai ales că asupra sa s-a instituit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ce spun procurorii?

În ceea ce îl privește pe consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean, acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut   pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Ca stare de fapt, anchetatorii au reţinut că, în urma demersurilor efectuate de cei doi inculpaţi la nivelul unor instituţii centrale şi a unei formaţiuni politice, în perioada februarie-iunie 2015, s-a obţinut aviz favorabil, de la instituţia abilitată, pentru a se desfăşura examenul de certificare a competenţelor profesionale ale absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş în judeţul Hunedoara, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Ion Păleanu, deşi era angajat al ISJ, avea încheiat un contract de prestări servicii cu Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Caransebeş, fiind remunerat lunar pentru serviciile prestate, iar în perioada mai-iunie 2015 a participat la luarea unei decizii şi întocmirea unor acte de către reprezentanţi ai instituţiei publice, obţinându-se un folos de către persoanele cu care se afla în relaţii contractuale, perioadă în care a furnizat şi informaţii nedestinate publicităţii acestor persoane.

Manager “dictator”!

În cauză s-a mai reţinut că managerul a efectuat demersuri pentru promovarea în mod fraudulos a unei eleve care nu a frecventat cursurile şcolare ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş (unitate de unde a fost exmatriculată), fiind transferată ulterior, în mod ilegal, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan (în luna iunie 2015).

Acţiunile întreprinse de inculpată s-au concretizat în determinarea unora dintre cadrele didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Călan să săvârşească fapte de natură penală (abuz în serviciu şi fals intelectual), constând în consemnarea fictivă a notelor, pe întreg anul şcolar 2014-2015, în catalogul anului III specializarea ,,asistent medical generalist”, obţinându-se un folos injust de către această persoană, reprezentat de obţinerea diplomei de certificare a competenţelor profesionale.

Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpaţilor le-au fost stabilite anumite restricții, printre care le-au interzis să își exercite și profesia. Alături de cei doi, procurorii au extins actele de cercetare penală şi faţă de alte persoane, 6 suspecţi şi 3 inculpaţi.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, Hunedoara şi al SRI.

 

Comments

  1. BAZINGA says:

    De parca nu stie lumea cine este acest monument de incompetenta,diletantism si impostura numit Paleanu!O nulitate patentata,din toate punctele de vedere,un zero barat!!

  2. EXCLUSIV. Aranjamentele la Inspectorat pe filiera PSD-UNPR n-au ținut și la Parchet! Managerul Sanitarei din Caransebeș, trimis în judecată! | Express de Banat - numarul 1 in stiri din Caras-Severin says:

    […] Abuz în serviciu pentru managerul „dictator” al Postlicealei „Carol Davila”. Express de Ban… […]