EXCLUSIV. Aranjamentele la Inspectorat pe filiera PSD-UNPR n-au ținut și la Parchet! Managerul Sanitarei din Caransebeș, trimis în judecată!

Tupeul de-a dreptul scandalos al politicienilor români se stinge numai în momentul în care procurorii anticorupție sau de la Combaterea Crimei Organizate le pregătesc cătușele. Este și cazul Eleonorei Gavrilesc, președinta UNPR Călan și, totodată, manager al Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş, care s-a umflat în pene și a încercat să bage pumnul în gura jurnaliștilor Express de Banat, pe care i-a amenințat cu judecata! A ajuns unde și-a dorit, numai că în calitate de inculpat!

 

Eleonora Gavrilesc a fost trimisă în judecată alături de alte patru persoane, printre care și juristul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Păleanu. Acuzațiile pentru care va răspunde în sala de judecată sunt abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit!

CITEȘTE ȘI:

Abuz în serviciu pentru managerul „dictator” al Postlicealei „Carol Davila”. Express de Banat a avut dreptate!

UPDATE. Managerul Postlicealei „Carol Davila” amenință cu judecata! „Numai o minte bolnavă poate scrie așa ceva!”

EXCLUSIV. Corupție în Postliceala Sanitară „Carol Davila” din Caransebeş! Zeci de absolvenți audiați de procurori!

În calitatea sa de președinte UNPR Călan, folosindu-se de bunele relații din cadrul alianței PSD-UNPR, Gavrilesc a tras sfori atât la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, condus de oamenii PSD-ului, cât și la București. Astfel și-a pus la punct o afacere care scotea pe bandă rulantă asistenți medicali, cei mai mulți dintre ei niște habarniști, dar care în același timp îi aducea o mulțime de bani.

UPDATE, ora 19.40

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin şi al Serviciului Român de Informaţii au finalizat cercetările în cauza penală privindu-i pe managerul Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Călan şi al Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş şi consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Alături de cei doi au fost trimise în judecată alte trei persoane, două fiind cadre didactice, iar a treia o elevă care nu a dat pe la cursuri, dar care se visa asistentă medicală. Și pe mâna căreia Eleonora Gavrilesc a vrut să-i trimită, fără pic de responsabilitate, pe cei suferinzi!
“În urma demersurilor efectuate de cei doi inculpaţi la nivelul unor instituţii centrale şi a unei formaţiuni politice, în perioada februarie-iunie 2015, s-a obţinut aviz favorabil, de la instituţia abilitată, pentru a se desfăşura examenul de certificare a competenţelor profesionale a absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş în judeţul Hunedoara, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan. De asemenea, s-a reţinut că inculpatul P.I., deşi era angajat al unui instituţii publice, avea încheiat un contract de prestări servicii cu Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Caransebeş, fiind remunerat lunar pentru serviciile prestate, iar în perioada mai-iunie 2015 a participat la luarea unei decizii şi întocmirea unor acte de către reprezentanţi ai instituţiei publice, obţinându-se un folos de către persoanele cu care se afla în relaţii contractuale, perioadă în care a furnizat şi informaţii nedestinate publicităţii acestor persoane”, au reținut procurorii.

În rechizitoriu se mai arată că Eleonora Gavrilesc a efectuat demersuri pentru promovarea în mod fraudulos a unei eleve, inculpată și ea, care nu a frecventat cursurile şcolare ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila”. Diriginta și profesorul coordonator al lucrării de licenţă au ascultat ordinele șefei, în speță Eleonora Gavrilesc, constând în consemnarea fictivă a notelor, pe întreg anul şcolar 2014-2015, în catalogul anului III specializarea ,,asistent medical generalist, ceea ce i-a sugurat elevei cu pile diploma de certificare a competenţelor profesionale. Cele două profesoare sunt judecate acum pentru abuz în serviciu şi fals intelectual!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a solicitat menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Gavrilesc și Păleanu şi anularea actelor false, respectiv: caiet de practică, lucrarea de licenţă, diploma de certificare a competenţelor profesionale.

Dosarul va fi înaintat spre competenţă soluţionare judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Caraş-Severin.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

Comments

  1. EXCLUSIV. Aranjamentele la Inspectorat pe filiera PSD-UNPR n-au ținut și la Parchet! Managerul Sanitarei din Caransebeș, trimis în judecată! - Agenda Primarului says:

    […] Eleonora Gavrilesc a fost trimisă în judecată alături de alte patru persoane, printre care și juristul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Păleanu. Acuzațiile Sursă știre […]

  2. EXCLUSIV. Aranjamentele la Inspectorat pe filiera PSD-UNPR n-au ținut și la Parchet! Managerul Sanitarei din Caransebeș, trimis în judecată! - Stiri locale | Ziare locale online din România says:

    […] Eleonora Gavrilesc a fost trimisă în judecată alături de alte patru persoane, printre care și juristul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Păleanu. Acuzațiile …mai multe stiri […]