UPDATE. Managerul Postlicealei „Carol Davila” amenință cu judecata! „Numai o minte bolnavă poate scrie așa ceva!”

Eleonora Gavrilesc e foarte deranjată de faptul că Express de Banat și-a permis să relateze despre absolvenții școlii pe care o conduce, absolvenți audiați în număr mare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, procurorii investigând fapte de corupție care s-ar fi petrecut la examenul de licență de anul acesta, susținut la Călan. Ca atare, amenință cel mai citit cotidian online din județ cu sala de judecată!

Postliceala Sanitară „Carol Davila” Caransebeș a intrat în atenția organelor de cercetare penală la mai puțin de un an de la descinderile făcute la Postliceala Sanitară de la Liceul „Mircea Eliade” din Reșița. Express de Banat a scris în exclusivitate despre ancheta care vizează fapte de corupție ce ar fi fost săvârșite cu ocazia examenului de licență de anul acesta de elevi și profesori ai postlicealei din Caransebeș. Managerul unității de învățământ a luat foc, de parcă audierile de la Parchet ar fi fost inventate de presă, și a trecut la amenințări. Ne-a trimis un așa-zis drept la replică, o fițuică din care lipsesc atât antetul școlii, cât și ștampila acesteia. Mai mult decât atât, a fost trimisă de pe o adresă de e-mail alta decât vreuna din cele oficiale ale unității de învățământ, care se află și pe site-ul acesteia. Am contactat-o telefonic pe Eleonora Gavrilesc pentru a ne asigura că dumneaei este semnatara „dreptului la replică”. „Nu are antet că l-am făcut în nume personal, nu în numele firmei pe care o reprezint”, ne-a lămurit managerul. Chiar dacă dreptul la replică nu poate fi în nume personal atât timp cât în articolul invocat nu se face niciun fel de referire la Eleonora Gavrilesc, ci doar la Postliceala Sanitară „Carol Davila”, publicăm în formă completă, fără a corecta nici măcar greșelile gramaticale, obiecțiile managerului:

„Menționez faptul că relatările din articolul publicat în Express de Banat, sunt departe de adevăr, în prezent fiind vorba doar de o sesizare efectuată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, instituție care în prezent efectuează cercetări privind conținutul sesizării. Subliniez faptul că articolul dumneavoastră a denigrat unitatea de învățământ pe care o reprezint, deoarece ați menționat în articol că este vorba de fapte de corupție, fără să existe o concluzie clară și finală a organului de cercetare în acest sens. Ați specificat de asemenea, că informațiile provin de la un oficial al unității școlare, nespecificat. După finalizarea anchetei, ne rezervăm dreptul de a înainta în instanță acțiune împotriva publicației Dvs. privind atitudinea lipsită de deontologie jurnalistică de care ați dat dovadă”.      

„Ce-or fi făcut alții eu nu pot să știu!”

Managerul Gavrilesc insinuează că Epress de Banat ar fi publicat informații neverificate și neadevărate. În plus, își permite să ne ofere lecții de jurnalism, fără să-i fi cerut însă cineva asta. Că o fi supărată putem înțelege, dar unui manager care vorbește în necunoștință de cauză nu-i stă deloc bine. Fie el și de Postliceală! Eleonora Gavrilesc ne-a confirmat telefonic faptul că nu știe dacă vreunul dintre absolvenți sau dintre cadrele profesorale ar fi dat sau primit șpagă și e foarte bucuroasă că nimeni nu a fost prins în flagrant. Cu alte cuvinte, hoțul neprins e negustor cinstit! Mai spune managerul Gavrilesc că nu știe prea multe, dar își permite să acuze Express de Banat că a publicat informații care sunt „departe de adevăr”. Păi, știe sau nu știe ceva?! „Așteptăm să se finalizeze ancheta și apoi discutăm. Ancheta e în desfășurare și deocamdată nu pot nici să confirm, nici să infirm ceva. Examenele s-au desfășurat în cele mai bune condiții, nu s-a abătut nimeni de la vreo regulă sau metodologie. Examenele s-au desfășurat în cel mai corect mod. Nu am avut niciodată sesizări de așa natură. Este o eroare a persoanei care a făcut sesizarea. A scris acolo numai aberații, lucruri care nu există, numai o minte bolnavă poate scrie așa ceva. Asta pot spune sută la sută. Acuzațiile aduse prin acea sesizare sunt nejustificate. Eu sunt managerul unității și nimic din ce am fost întrebată nu e în neregulă. Ce-or fi făcut alții, ce or fi zis, eu nu pot să știu. Fiecare răspunde pentru ce a făcut. Nu s-a luat niciun leu în afară de taxa care s-a stabilit. Cel puțin eu nu știu. Nu a fost nimeni prins în flagrant sau cu nu știu ce”, ne-a explicat Eleonora Gavrilesc.

Reprezentanții Ministerului Public vor emite un comunicat de presă în care vor explica motivele audierilor atâtor elevi și profesori de la „Carol Davila” Caransebeș. Probabil, managerul Gavrilesc va da în judecată și Parchetul pentru că a îndrăznit să strice imaginea postlicealei pe care o conduce!

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

UPDATE

Ministerul Public a oferit primele informații oficiale despre ancheta de la Postliceala „Carol Davila” din Caransebeș: „Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin se află în lucru o cauză penală în care au fost audiaţi mai mulţi elevi care au absolvit cursurile Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila”. Dat fiind caracterul nepublic al urmăririi penale, opinia publică va fi informată la momentul finalizării cercetărilor”.

 

 

www.mesagerulhunedorean.ro

tmc 640

Comments

 1. Tolea says:

  Are dreptate dna, orice investigație este infracțiune? După mintea lui stânciu tr închisă școală, directoarea arestată și ținută 30 zile fără să fie întrebată, după care dna să predea anchetă la expres de Banat! Nu va e rușine ? Nuarefemia de la replică ca și atacti , ca șacali, ce facem? Justiție cu presă de dragul senzaționalului,sa ne vindem fițuică cu neprofesionistul ziarist !!! Mai un copy paste de la preconcentrarea și ajungi redactor-șef RUSINE !!!???

 2. Толеa says:

  Почему бы не написать правильно держать румынский? Poate ştiţi să scrieţi corect gramatical în limba rusă…..

 3. presa piscot says:

  Ei scriu la comanda, numai o minte cumparata pe 2 ciorbe poate scrie asa ceva, corect ! Pe calea sagului v-ati vinde putin mai scump daca ati avea clienti.

 4. asa-zisii jurnalisti care ling clantele pe la procurori says:

  In finalul articolului autorul mentioneaza “reprezentanții Ministerului Public vor emite un comunicat de presă în care vor explica motivele audierilor atâtor elevi și profesori de la „Carol Davila” Caransebeș”.
  In situatia in care procurorii nu au emis un comunicat de presa in care sa explice pentru ce fel de fapte fac investigatii, dumneavoastra domnul “jurnalist” de unde stiti despre ce este vorba in ancheta? Esti Mafalda sau iar ai obtinut “pe surse” informatii ilegal din dosare?
  Ceea ce ne face sa vomitem cu adevarat in legatura cu dumneavoastra domnule “jurnalist” este faptul ca faceti un atac la pesoana pentru ca respectiva doamna “indrazneste” sa emita un drept la replica. Apropos, daca tot va dati jurnalist “la cel mai citit cotidian online din judet”, asa credeti ca se publica un drept la replica, cum ati facut dumneavoastra?
  Mai mult, daca ati fi intr-adevar un jurnalist responsabil, v-ati asuma cu demnitate eventualele actiuni in justitie care ar fi intentate impotriva dumneavoastra si a PFA-ului expressdecacat.ro. De asemenea, in situatia in care ati fi convins ca nu ati incalcat regulile deontologice si ca nu ati denigrat imaginea nimanui, nu ar trebui sa aveti emotii in fata instantei, nu?
  Mai mult, stiti ca potrivit legii nu aveti voie sa redati imaginea si vocea niciunei persoane fara acordul ei? In caz contrar, sunteti raspunzator pentru prejudiciile de imagine pe care i le aduceti.
  Mai mult, pana nu de curand, Curtea de Apel Timisoara numai ce a decis ca trebuie stramutat un proces de la a mai fi judecat de Trib. Caras-Severin din cauza articolelor denigratorii si inflamatorii pe care le-ati scris la adresa unor parti din acel litigiu.
  In fine, greselile gramaticale sunt numai in capul tau patrat, prietene.

 5. asa-zisii jurnalisti care ling clantele pe la procurori says:

  *vomitam

 6. bts says:

  Ling și altceva la procurori,nu doar clanțele.

 7. Claudia says:

  Ba oameni de Dumnezeu voi astia de la express de banat,va place sa faceți din țânțar armăsar,are dreptate doamna ca s-au scris si vehiculat numai tâmpenii,care sunt departe de realitate,nu s-a dat spargă!!!Nu a luat si nici cerut nimeni nici-un ban!Am susținut examenul anul acesta la Calan,a fost susținut in cele mai corecte si drastice modalități de susținere a unui examen!Doamne sper sa iese odată adevarul la suprafața ca nu s-au cerut șpagă si chestii din astea!!!

 8. UPDATE! says:

  UPDATE: Ministerul Public a descoperit ca urmarirea penala nu are caracter public !!! :))))
  Lasa ca iti dau ei „pe surse” sa scrii cat de vinovati sunt cei anchetati…

 9. EXCLUSIV. Aranjamentele la Inspectorat pe filiera PSD-UNPR n-au ținut și la Parchet! Managerul Sanitarei din Caransebeș, trimis în judecată! says:

  […] UPDATE. Managerul Postlicealei „Carol Davila” amenință cu judecata! „Numai o minte bolnavă … […]