Scandal între rectori! Profesorii șpăgari de la „Eftimie Murgu” sunt creația universităților din Timișoara!

Declarațiile rectorului Universității de Vest din Timișoara date după scandalul de corupție de la „Eftimie Murgu” a aprins mediul academic de la Reșița. Fostul rector al universității reșițene, Ion Vela, îi recomandă lui Marilen Pirtea să-și vadă de treaba lui, pentru ca nu cumva să uite de ținuta academică și să vorbească și el despre învățământul superior de la Timișoara!

Într-un interviu acordat portalului romaniacurata.ro, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a vorbit despre universitățile care „dau diplome fără niciun fel de efort de învățare, adică fără a face o educație reală”. Cu trimitere directă și la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. „Cred că atunci când ai îndoieli dacă tu însuți contribui sau nu la un învățământ de calitate ar trebui să îți pui o singură întrebare: «Mi-aș da copiii pe mâna specialiștilor pe care îi scot?». Și îndoielile s-ar risipi rapid”, e întrebarea pe care Pirtea a ridicat-o în același interviu.

Ion Vela, fost rector al UEM înaintea prof. Doina Frunzăverde, a ținut o conferință de presă în care i-a răspuns pe un ton la fel de dur rectorului de la „Vest”. „Nu pot să nu reacționez când niște oameni cu pretenții folosesc astfel de cuvinte, mă  refer la domnul rector Marilen Pirtea, de la UVT. Mi-aș da copii pe mâna specialiștilor pe care îi scot?! Și ne recomandă nouă, profesorilor de la Reșița, să ne uităm în oglindă. Frumos, de la cineva cu pretenții de intelectual și cu ținută academică. Îi răspund. Domnule rector, mă bucur că sunteți un om cinstit și sper că veți găsi și dumneavoastră o oglindă în birou. Această întrebare e și pentru dumneavoastră, deoarece profesorii în cauză sunt majoritatea absolvenți ai UVT, care și-au obținut doctoratul la dumneavoastră! Suntem creația dumneavoastră și a lui Dumnezeu”, a replicat Vela. Mai mult decât atât, acesta lasă să se înțeleagă faptul că și la Universitatea de Vest s-ar petrece lucruri care nu au nicio legătură cu deontologia profesională, cu învățământul de calitate sau cu legea. „Am asistat la susținerea unor doctorate la UVT și ținuta academică mă obligă să tac!”, a mai afirmat Vela.

Comments

  1. Adam says:

    Dl. Vela asteapta sa se realizeze fuziunea si dupa aia poti sa vorbesti pana te doare gura! Oricum nu te mai asculta NIMENI.

  2. Liviu says:

    Sa trezit sa vorbeasca si Vela….se vede ca are scapari majore de memorie,poate ca a uitat cand pe vremea lui primea si el mielul,purcelul,tuica,vinul ,iti dadea cheia de la masina si te trimitea sa e duci laportbagaj……ca sa nu mai vorbim de predecesorul sau Vela Jr…..mai stie oare cati litrii de tuica si peste a mancat de pe urma studentiilor sau ca te plicuri a primit?Deci Dl Vela…?Ciocul mic ,vb aia(acum noi suntem la putere)